Den 4-7 juli är det dags för en ny upplaga av International Young Breeders VM i Danmark på Stutteri Ask och vi vill nu presentera våra två lag!

Uttagningar har genomförts på Flyinge och Strömsholm i samband med Ung SWB Cup finalerna den 10 och 18 april, där både tävlingsdeltagare och utomstående deltagare hade möjlighet att vara med i uttagningen till världsmästerskapet. Ett juniorlag och ett seniorlag gallrades fram och nedan kommer en presentation av junior- och seniorlaget, reserver samt lagledare.

Är du intresserad och vill veta mer om International Young Breeders World Championships kan du läsa mer på deras hemsida International Young Breeders

 

Juniorlaget

Mitt namn är Maya Hammarström och jag fyller 19 år detta år. Jag har älskat hästar så länge jag kan minnas och har haft turen att under min uppväxt ha några egna ponnyer. När det var dags för gymnasieval var jag fast besluten att gå ett ridgymnasium och till sommaren tar jag nu studenten efter tre år på Ridsportgymnasiet Strömsholm. Det är under mina år på Strömsholm som jag kommit i kontakt med UNG SWB och har två år deltagit i UNG SWB CUP. Det ska bli så roligt att få vara med och representera SWB på International Young Breeders VM i sommar, jag är riktigt taggad!

 

 

 

 

 

Jag heter Elsa Svanberg, är 19 år och kommer från Strömsund i norra Jämtland! Har tillbringat gymnasietiden på Strömsholm! Hästar har alltid funnits i mitt liv, började på ridskola när jag var 4 år och har haft egen häst i 7 år. Jag har tävlat både i hoppning och fälttävlan men framförallt dressyr, upp till FEI klasser på ponny och MsvB med min nuvarande unghäst. Jag brinner lite extra för träning och utveckling, att på ett hållbart och varierat sätt få resultat av arbetet man lägger ner, det gör mig nästan lite löjligt glad! Är en stolt hästnörd!

 

 

 

 

 

 

Mitt namn är Hilma, jag är 18 år gammal och tar studenten från Bollerups naturbruksgymnasium i år.
Intresset för hästar har nästan alltid funnits tillsammans med viljan att alltid lära mig mer. Jag började rida på ridskola och hade en ponny under några år. I framtiden vill jag jobba med hästar men även upptäcka världen.

 

 

 

 

 

 

 

Felicia Scharffenberg heter jag, är 18 år och tar studenten från Bollerup Naturbruksgymnasium nu i sommar efter tre år på linjen ”Den unga hästens utveckling”. Jag kommer från Orust och har tillsammans med min mamma 4 hästar i blandade åldrar.
Jag är djupt intresserad av unghästar likaväl som äldre hästar och har i framtiden visioner om att starta ett eget uppfödnings- och utbildningsstall!

 

 

 

 

 

 

Reserv juniorlaget

Emmi Arvonen heter jag, är 20 år gammal och är från Sundsvall. Jag tar studenten till sommaren från Bollerups Naturbruksgymnasium där jag läser unghäst.
Jag har själv ett sexårigt sto e. Unlimited – Con Air som jag ridit in och utbildat själv.
Efter studenten stannar jag kvar i Skåne och ska jag jobba i ett utbildningsstall.

 

 

 

 

 

 

 

Seniorlaget

Mitt namn är Thea Karlsson och jag är 23 år gammal. Jag är uppvuxen i Växjö och flyttade ner till Skåne under 2015 och gick på Bollerups Naturbruksgymnasium med inriktning Unghäst. Efter gymnasiet har jag stannat kvar i Skåne och bl.a. jobbat som hästskötare och unghästryttare i hopp- och försäljningsstall.

Idag bor och jobbar jag i Ystad. Jag har tre SWB-hästar, en 11-årig valack, en 5-åring och en nyinköpt 3-åring.

Jag gick med i Ung-SWB under 2017 i samband med att jag blev uttagen till Young Breeder VM i Kanada. Jag sitter idag som ordförande i styrelsen och detta blir mitt fjärde Young Breeder VM. Jag hoppas och tror att vi kommer prestera lika bra som tidigare gånger och att vi samtidigt kommer att ha otroligt roligt på resan!

 

 

 

 

Elin Hildingsson heter jag, är 21 år och kommer från Hällevik i Sölvesborg. Jag är viceordförande i Ung SWB och inne på mitt tredje år i styrelsen. Sitter också i styrelsen för SWB Norra Skåne. 2022 var jag med i juniorlaget på Young Breeders VM i Nederländerna och ser mycket fram emot att vara med i seniorlaget i år! Hemma har jag fyra dressyrhästar varav två är SWB. Föder inte upp själv för tillfället men har ett stort intresse av både avel och träning/tävling av unghästar. Jag studerar även landskapsvetenskap på Högskolan Kristianstad.

 

 

 

 

 

 

Jag heter Michaela Eriksson, jag är 25år och bor i Mellerud. Jag pluggar samtidigt som jag jobbar till mellanstadielärare. Jag gick 3år på Nuntorp naturbruksgymnasium och blev där diplomerad hästskötare.
Jag sitter också med i Ung SWB styrelsen. För tillfället har jag 2 avelsston (hoppning) och mitt största intresse är uppfödning.
Jag har varit med på ett VM tidigare och det ska bli jättekul att få delta på ytterligare ett VM för unga uppfödare!

 

 

 

 

 

 

Jag heter Lova och är en 20 årig tjej som kommer från Luleå. 2022 tog jag studenten från Naturlära ridgymnasium och jobbade därefter i ett dressyrstall i Frankrike fram till för lite drygt ett år sen då jag flyttade tillbaka till Sverige. Idag jobbar jag på Naturlära ridgymnasium, samtidigt som jag utbildar mig till stall- och verksamhetsledare, och driver det egna företaget EQI-LE AB. Sedan drygt 3 år tillbaka har ett 11 årigt dressyrsto efter Floricello-Sandreo som jag tävlat en del med, men som jag hoppas på att kunna betäcka i vår. Det här är andra gången som jag deltar i Young Breeders VM, men första gången som senior och jag ser så mycket fram emot att få träffa alla i lagen och lära mig ännu mer kring avel & hästar!

 

 

 

 

 

 

Reserv seniorlaget

Jag heter Victoria Almroth och fyller 23 år. Jag bor i Brålanda, Dalsland.
Jag jobbar inom hemtjänsten i Brålanda. Jag är utbildad undersköterska, simlärare samt poollivräddare. Jag studerade naturbruk häst lärling och hade praktik i ett tävlingsstall med galopphästar i 3 år under gymnasietiden och blev även examinerad hästskötare.
Jag äger 50% i ett fullblod vid namn Supremacy Quick sedan september 2021 som flitigt tävlar på galoppbanorna runt om i Sverige samt i Norge.
2022 gick jag grundutbildning för hästnäringens unga ledare som var en utvecklande utbildning och ett bra tillfälle att skapa nya kontakter.
Tidigare har jag tävlat både ponny och storhäst upp till msvb.
Jag brinner för hästsporten och ser fram emot VM:et samt att fylla på med kunskap och nya kontakter.

 

 

 

 

 

Lagledare

Jack Skedebäck heter jag och har suttit i styrelsen för Ung SWB i två år nu.
Till vardags arbetar jag med hästar och driver ett företag som säljer, köper och förmedlar hästar. Jag har själv tävlat upp till 145 i hoppning och har flera yngre hästar som jag tränar.
Jag är projektledare för träningshelgen för de som ska till åka med till Young Breeders VM och så kommer jag vara lagledare för junior laget på plats i Danmark.

 

 

 

 

 

 

Jag heter Fatima Palmcrantz, är 26 år gammal och bor i Höganäs. Jag jobbar som socionom men stor del av fritiden läggs på hästarna!
Hemma i stallet har jag just nu en 6årig SWB häst, en welshponny samt ett dräktigt avelssto.
Jag har varit med i UngSWB sedan 2022 och det är ett av de bästa beslut jag tagit! Jag har fått möjlighet att göra saker jag aldrig kunnat drömma om! Tillexempel medverka under Young breeders Word Championships. Jag har lärt mig så mycket nytt och träffat vänner för livet!