SWBs ungdomssektion

Vad är SWBs ungdomssektion?
SWB har under de senaste två åren tagit ett stort steg framåt när det gäller ungdomsinflytandet. I SWB finns nu en aktiv ungdomsektion med upp till 10 platser. Ungdomssektionens ordförande sitter dessutom med i SWBs styrelse och i alla SWBs övriga utskott (avels-, sto- och unghäst- och domarutskottet) representeras ungdomssektionen och Ung SWB av en person.

Vad gör ungdomssektionen?
Ungdomssektionens uppgifter är att planera och delta vid Ung SWBs aktiviteter och evenemang, fånga upp medlemmars önskemål och lägga fram förslag till SWBs styrelse, stötta sina regionala föreningar samt rapportera på sociala medier.

Mål för 2023
Vi har under förra året jobbat med att hitta en bra struktur för vårt arbete i ungdomssektionen och vi ser nu framåt mot att utveckla Ung SWBs verksamhet ännu mer. Vårt mål under året är därför att få fler ungdomar engagerade i Ung SWBs aktiviteter och öka antalet medverkande på våra träffar. Ung SWB har många medlemmar och vi hoppas kunna bli ännu bättre på att nå ut till dem och engagera dem i vårt arbete.

Arbetsförordning Ung SWB

Ledamöter i ungdomssektionen

Thea Karlsson, ordförande

Mitt namn är Thea Karlsson och jag är 21 år gammal. Uppvuxen i Växjö och flyttade ner till Skåne under 2015 och gick på Bollerups Naturbruksgymnasium med inriktning Unghäst. Efter gymnasiet har jag stannat kvar i Skåne och bl.a. jobbat som hästskötare och unghästryttare i hopp- och försäljningsstall.

Idag bor jag utanför Tomelilla och pluggar heltid i Malmö. Jag har två SWB-hästar, en 9-årig valack och en 3-årig hingst som är inköpt på en av SWBs onlineauktioner.

Jag gick med i Ung-SWB under 2017 i samband med att jag blev uttagen till Young Breeder VM i Kanada. Ung SWB har gett mig stor möjlighet till utveckling inom hästvärlden med flera Young Breeder VM, Ung-SWB cup, ledarskapsutbildningar och en otrolig gemenskap, samt knytande av nya kontakter. Jag sitter som ordförande i styrelsen och hoppas på fler år som aktiv Ung SWBare.

Elin Hildingsson, vice ordförande

 

Mitt namn är Elin Hildingsson och jag är 19 år. Jag bor på en gård i Sölvesborg. Jag tävlar dressyr och har ett stort intresse av att utbilda unghästar och ungponnyer, från föl och vidare upp till de högre klasserna. Förutom utbildning och tävling så har jag även ett stort intresse för avel. För tillfället så går jag sista året på gymnasiet med inriktning ekonomi/juridik. Efter studenten ska jag plugga vidare på högskola på distans för att få mer tid över till hästar och ridning.

Gillis Santesson, ledamot

Mitt namn är Gillis Santesson, jag är 24 år och är uppvuxen på Bjärehalvön i nordvästra Skåne.
Tog studenten på Bollerup naturbruksgymansium 2016 och sedan jobbat med diverse och bl a som beridare i Skåne.
Pluggar just nu till civilingenjör inom kemiteknik i Lund och när tentaplugg inte står på schemat lägger jag så mycket av min fritid i stallet som möjligt eller tränar med min hund. För tillfället har jag tre unga SWB hästar varav en är min första egna uppfödning född 2018 och mitt intresse för avel och unghästar växer ständigt.

Alba Bengtsson, ledamot

 

Mitt namn är Alba Bengtsson, jag är 24 år gammal, och kommer från Landskrona i Skåne. I skrivande stund är jag inne på mitt andra år på Hippologprogrammet där jag först kom i kontakt med avel och SWB. På programmet har jag skrivit en uppsats om embryotransfer där min handledare sa ”kontakta Ung SWB så du kan engagera dig”, och nu är jag här!

Mitt hjärta klappar lite extra för fälttävlan och fart och fläkt, men egentligen rider jag alla discipliner. Jag äger ett New Forest-föl (född 2021) som heter Bloom och ser fram emot att följa hans framtid och utveckling!

Olivia Dahlroth, ledamot


Jag är en 24 årig tjej som brinner för hästar och har alltid gjort det. Vad jag ska göra i livet har alltid varit självklart för mig, det är hästar för hela slanten! Jag har provat på mycket inom hästnäringen, såsom att hålla ridlektioner, ridläger, ha hästar för tillridning, utbildning och försäljning och även provat på att driva en liten web-shop tillsammans med min mamma. 2016 utbildade jag mig till seminassistent, och nu 2021 går jag två YH-utbildningar, verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar samt ridlärare level I.

Idag bor jag på en gård i Karlshamn tillsammans med 12 hästar. Det är allt från föl, unghästar och avelsston till tävlingshästar. Tre av dessa tävlar jag regelbundet och två är precis inridna och ska fortsätta tränas för att tävla. Varje år har vi nya avkommor som är tillräckligt gamla för att påbörja inridning och allt som hör till.

Fatima Palmcrantz, ledamot

 

Jag heter Fatima Palmcrantz, är 25 år gammal och bor i Leksand. Jag är utbildad socionom och jobbar i dagsläget inom kommunal verksamhet men tidigare har jag studerat häst och är även diplomerad hästskötare!

Hemma i stallet har jag just nu en 5årig SWB häst under utbildning, ett avelssto med föl vid sidan samt mitt gamla gotlandsruss! 

Jag har varit med i UngSWB sedan förra året och det är ett av de bästa beslut jag tagit! Jag har fått möjlighet att göra saker jag aldrig kunnat drömma om! Tillexempel medverka under Young breeders Word Championships. Jag har under året lärt mig så mycket nytt och träffat så många nya vänner!

Jack Skedebäck, ledamot

Jack Skedebäck heter jag och är 25 år och bor i Blentarp i Skåne.
Jag jobbar till vardags med hästar och driver ett företag som säljer, köper och förmedlar hästar.
Jag tävlar själv upp till 140 på min egna häst och har flera yngre hästar som jag tränar utöver dom jag säljer.
Jag har även jobbat i Tyskland som beridare ett tag och en massa annat kul!

Wilma Martinsson, ledamot

Jag heter Wilma Martinsson, är 23 år gammal och bor i Örebro. På mina föräldrars gård har jag ett par hästar tillsammans med min mamma. I stallet står bland annat en SWB-valack som vi haft sen han var föl och idag tränar och tävlar vi i dressyr på msvB-nivå. I stallet står även min allra första uppfödning undan mitt ponnysto som jag haft i många år och tävlat framgångsrikt på. 

Jag jobbar på Eklunda Stuteri, där vi har hingst- och seminstation samt egen uppfödning av hopphästar. För några år sen gick jag seminassistentkursen, så nuförtiden är jag ganska involverad i det arbetet på Eklunda. Annars sköter jag om hästar, stallar och planering. Ibland rider jag även markarbete på unghästarna och hingstarna. 

Jag är jätteglad att jag blev invald i ung-SWB’s styrelse! Jag ser fram emot att lära känna nya människor och kunna utbyta erfarenheter samt hitta på roliga aktiviteter tillsammans.

Michaela Godenhielm, ledamot

Mitt namn är Michaela Godenhjelm, fyller 23 i år och kommer från Skåne.
Jag har alltid varit väldigt intresserad av hästar och började rida på ridskola när jag var 6 år gammal. När jag var 11 år blev jag fodervärd på en ponny på min gamla ridskola, två år senare köpte vi honom. Vid 14 års ålder fick jag min första storhäst, ett SWB sto som har sina egna åsikter om livet!

2022 tog jag beslutet att betäcka henne och nu i april fick hon ett litet stoföl efter Magic Park. Där väcktes också mitt intresse för aveln på riktigt och det ska bli kul att utvecklas inom det, under året i Ung SWBs styrelse.
Jag har även en valack som jag tävlar och tränar med i hoppning!
Vid sidan av hästarna pluggar jag på Malmö universitet, där jag tar examen nästa år (2024). 

Jag hoppas kunna tillföra mycket till Ung SWBs styrelse under året, då jag har tidigare erfarenhet från lokala ungdomssektioner.
Ser också fram emot att få träffa många nya människor och skapa kontakter! 

Michaela Swärd, adjungerad

 

Mitt namn är Michaela Swärd och jag är 30 år. Jag började på SWB i början av 2021 och ansvarar för Ung SWB.
Jag är uppvuxen i Landskrona i Skåne, men bor numera i Malmö. Jag utbilda mig till djursjukvårdare på Helsingborgs Ridgymnasium och har därefter arbetat både på Helsingborgs djursjukhus och på Jägersro Hästklinik. Jag har även provat på att arbeta som hästskötare i Tyskland, och senast kommer jag från restaurangbranschen där jag har varit nattklubbsansvarig på nattklubben Etage i Malmö.

Jag har tidigare tävlat en hel del i hoppning och fälttävlan, och har själv fött upp två SWB avkommor varav den ena har jag kvar och utbildar i hoppning.

Mejladress: michaela.sward@swb.org