SWBs ungdomssektion

Vad är SWBs ungdomssektion?
SWB har under de senaste två åren tagit ett stort steg framåt när det gäller ungdomsinflytandet. I SWB finns nu en aktiv ungdomsektion med upp till 10 platser. Ungdomssektionens ordförande sitter dessutom med i SWBs styrelse och i alla SWBs övriga utskott (avels-, sto- och unghäst- och domarutskottet) representeras ungdomssektionen och Ung SWB av en person.

Vad gör ungdomssektionen?
Ungdomssektionens uppgifter är att planera och delta vid Ung SWBs aktiviteter och evenemang, fånga upp medlemmars önskemål och lägga fram förslag till SWBs styrelse, stötta sina regionala föreningar samt rapportera på sociala medier.

Mål för 2020
Vi har under förra året jobbat med att hitta en bra struktur för vårt arbete i ungdomssektionen och vi ser nu framåt mot att utveckla Ung SWBs verksamhet ännu mer. Vårt mål under året är därför att få fler ungdomar engagerade i Ung SWBs aktiviteter och öka antalet medverkande på våra träffar. Ung SWB har många medlemmar och vi hoppas kunna nå ut till dem ännu bättre.

Arbetsförordning Ung SWB

Ledamöter i ungdomssektionen

Katarina Karlsson, ordförande

Mitt namn är Katarina Karlsson, jag är 25 år gammal och kommer från Gagnef, Dalarna. Jag är nyutexaminerad Husdjursagronom och sitter med som ordförande i Ung SWB. Jag har alltid varit intresserad av djur och hästar men det var inte förens under min kandidatuppsats, om effekten av ojämna hovar, som jag kom i kontakt med SWB och insåg vilken fantastisk skara häst-entustiaster det fanns att lära känna. Nu sitter jag här, efter många resor tur och retur mellan Flyinge – Uppsala och med ett masterarbete som givetvis också blev om SWB-hästar, med en plats i VM-laget! Det är mitt sista år som ”Ung SWB-are” och mitt första VM, så jag är otroligt glad, taggad och framförallt tacksam för allt som engagemanget har lett till. Genom Ung SWB har jag fått ett fantastiskt nätverk, många nya vänner, kunskaper och dessutom givits chansen att gå utbildningen Hästnäringens Unga Ledare. Med en grund i ridskolan, min första stora kärlek i ponnyn Madeira, universitetsstudier inom det agrara och engagemang inom SWB hoppas jag i framtiden kunna arbeta med det mitt hjärta bultar extra för – hästnäringen.

Rebecca Rostedt, ledamot

Jag är uppvuxen utanför Sävsjö, mitt i de småländska skogarna. Sedan tre år tillbaka bor jag dock i Lund där jag läser till brandingenjör.  Tidigare har jag tävlat både i hoppning och dressyr samt visat på treårstest och ridit unghäst- och ungponnychampionat. Idag har jag ett dressyrsto (e: Uphill) som jag har tagit några föl på. Nu senast blev det en hingst efter Skovens Rafael. Avel har alltid varit ett stort intresse för mig men det var inte förrän i våras som jag aktivt tog kontakt med Ung SWB. Bättre sent än aldrig! Nu sitter jag med i SWBs ungdomssektion och är även representant i Domarutskottet.
Mejladress: rebeccarostedt@hotmail.com

Rebecka Lindqvist, ledamot

Jag är en 22-årig hästtjej från Eslöv som läser fjärde året på veterinärprogrammet i Uppsala. Intresset för svensk avel ligger nära till hands då jag länge haft egna hästar från en mycket engagerad uppfödare och jag har nu tagit första steget mot egna SWB-uppfödningar. I grunden är jag fälttävlansryttare och har därför speciellt intresse för fälttävlansavel med alla dess utmaningar. Jag är tacksam för förtroendet att få vara en del av Ung SWB och ser fram emot den här tiden!

Mejladress: rebecka.lindqvist@live.com  

Ella Fasting, ledamot

Jag är 20 år och kommer ursprungligen från Gävle. Jag tog studenten från Strömsholms Ridsportgymnasium i våras och arbetar nu hos Björn Svensson på Unghästverkstaden. Jag är aktiv i SWBs ungdomssektion sedan 2016 och brinner för avel, upppfödning och unghästutbildning.
Mejladress: ellafasting98@gmail.com

 

Cecilia Nilsson, ledamot

Jag bor på en gård utanför Skurup i södra Skåne tillsammans med fem hästar och några katter. Förutom att hålla på med hästarna och gården så studerar jag på distans och jobbar extra vid sidan om.  Mitt intresse för avel började för ungefär fem år sedan och jag har sedan dess fått två uppfödningar. Representant i Sto- och unghästutskottet. Mejladress: cecilia.82129@telia.com

Johan Ellenrieder, ledamot

Jag är 20 år och uppvuxen i Schwerin, Tyskland. Mellan 2014-2017 gick jag hippologigymnasiet på Flyinge, där jag kom i kontakt med SWB. Jag har sprungit på flera fölauktioner och var med på Young Breeders-VM i Canada förra året. Nu visar jag mycket på fölvisningar och treårstest. Jag har precis betäckt mitt sto med Springbank II VH och har flyttat tillbaka till Tyskland. Där har jag börjat min beridarutbildning på Landgestüt Celle. Själv rider jag mest dressyr och fälttävlan. Sedan i år är jag med i SWBs ungdomssektion!

Thea Karlsson, ledamot

Mer information om Thea kommer!

Clara Strandberg Zarotti, ledamot

Mer information om Clara kommer!

Josefine Tinglöf, adjungerad

Mitt namn är Josefine och jag är 26 år. Jag har arbetat på SWB sedan början av 2017 och är sedan dess ansvarig för Ung SWB. Innan jag började på SWB har jag hunnit med hippologigymnasiet på Flyinge och en kandidatexamen i ekonomi. Jag har även gått som dressyrelev uppe i mina barndomstrakter i Stockholm hos Kristian von Krusenstierna. Numera har jag ett litet sto som jag tävlar med i dressyr på fritiden.
Mejladress: josefine.tinglof@swb.org

Agnes Mårs, adjungerad

Mer information kommer!