SWBs ungdomssektion

Vad är SWBs ungdomssektion?
SWB har under de senaste två åren tagit ett stort steg framåt när det gäller ungdomsinflytandet. I SWB finns nu en aktiv ungdomsektion med upp till 10 platser. Ungdomssektionens ordförande sitter dessutom med i SWBs styrelse och i alla SWBs övriga utskott (avels-, sto- och unghäst- och domarutskottet) representeras ungdomssektionen och Ung SWB av en person.

Vad gör ungdomssektionen?
Ungdomssektionens uppgifter är att planera och delta vid Ung SWBs aktiviteter och evenemang, fånga upp medlemmars önskemål och lägga fram förslag till SWBs styrelse, stötta sina regionala föreningar samt rapportera på sociala medier.

Mål för 2021
Vi har under förra året jobbat med att hitta en bra struktur för vårt arbete i ungdomssektionen och vi ser nu framåt mot att utveckla Ung SWBs verksamhet ännu mer. Vårt mål under året är därför att få fler ungdomar engagerade i Ung SWBs aktiviteter och öka antalet medverkande på våra träffar. Ung SWB har många medlemmar och vi hoppas kunna bli ännu bättre på att nå ut till dem och engagera dem i vårt arbete.

Arbetsförordning Ung SWB

Ledamöter i ungdomssektionen

Katarina Karlsson, ordförande

Mitt namn är Katarina Karlsson, jag är 25 år gammal och kommer från Gagnef, Dalarna. Jag är nyutexaminerad Husdjursagronom och sitter med som ordförande i Ung SWB. Jag har alltid varit intresserad av djur och hästar men det var inte förens under min kandidatuppsats, om effekten av ojämna hovar, som jag kom i kontakt med SWB och insåg vilken fantastisk skara häst-entustiaster det fanns att lära känna. Nu sitter jag här, efter många resor tur och retur mellan Flyinge – Uppsala och med ett masterarbete som givetvis också blev om SWB-hästar, med en plats i VM-laget! Det är mitt sista år som ”Ung SWB-are” och mitt första VM, så jag är otroligt glad, taggad och framförallt tacksam för allt som engagemanget har lett till. Genom Ung SWB har jag fått ett fantastiskt nätverk, många nya vänner, kunskaper och dessutom givits chansen att gå utbildningen Hästnäringens Unga Ledare. Med en grund i ridskolan, min första stora kärlek i ponnyn Madeira, universitetsstudier inom det agrara och engagemang inom SWB hoppas jag i framtiden kunna arbeta med det mitt hjärta bultar extra för – hästnäringen.

Rebecca Rostedt, ledamot

Jag heter Rebecca Rostedt, är snart 25 år gammal och uppvuxen utanför Sävsjö i Småland. Jag bor dock i Lund sedan 6 år tillbaka och jobbar till vardags som brand- och riskingenjör inom byggbranschen. Tidigare har jag tävlat både i hoppning och dressyr men nu är det mest avel som gäller. Jag äger ett härligt dressyrsto som jag hittills har tagit fem föl på och jag hoppas att det kan bli fler än så. Jag började engagera mig i Ung SWB i början av 2017, vilket har gjort att jag har fått uppleva massor av roliga saker tillsammans med detta fantastiska gäng. Bland annat har jag fått äran att tävla i Young Breeders World Championship två gånger, både i Kanada och Österrike. Idag är jag med i Ung SWBs ungdomssektion, sitter med som ungdomsrepresentant i domarutskottet och är en del SWB Malmöhus styrelse, vilket både är väldigt roligt och lärorikt.   
Mailadress: rebeccarostedt@hotmail.com

Ella Fasting, ledamot

Mitt namn är Ella Fasting. Jag är 21 år gammal och kommer från Gävle. 2017 tog jag studenten från Strömholms ridsportgymnasium, och spenderade därefter en tid i Tyskland hos Jan Meves. Sedan två år tillbaka har jag arbetat hos Björn Svensson på Unghästverkstaden. Jag kom i kontakt med ung SWB inför VM i England, och var även med i VM-laget när vi tävlade i Canada 2017. Genom ung SWB har jag fått många bra kontakter inom branschen, samt vänner för livet. Mejladress: ellafasting98@gmail.com

 

Cecilia Nilsson, ledamot

Jag bor på en gård utanför Skurup i södra Skåne tillsammans med fem hästar och några katter. Förutom att hålla på med hästarna och gården så studerar jag på distans och jobbar extra vid sidan om.  Mitt intresse för avel började för ungefär fem år sedan och jag har sedan dess fått två uppfödningar.  Mejladress: cecilia.82129@telia.com

Johan Ellenrieder, ledamot

Jag är 21 år och uppvuxen i Schwerin, Tyskland.
Mellan 2014-2017 gick jag hippologigymnasiet på Flyinge, där jag kom i kontakt med SWB och Ung SWB. Jag har sprungit på flera fölauktioner och var med på Young Breeders-VM 2017 och 2019. Nu visar jag mycket på fölvisningar och treårstest, men själv rider jag mest dressyr och fälttävlan. Jag med väldigt glad att få vara en del av SWBs ungdomssektion!

Thea Karlsson, ledamot

Thea är ungdomsrepresentant i avelsutskottet.

Mer information om Thea kommer!

Elsa Svedenskiöld, ledamot

Hej jag heter Elsa Svedenskiöld och är 20 år. Jag är uppvuxen i Skåne men bor idag utanför Enköping på en gård där jag också jobbar som hästskötare/beridare. Jag tog studenten från Bollerups unghästlinje 2019 och under min tid på skolan fick jag kontakt med Ung SWB där jag också började intressera mig mer och mer för avel!

Gillis Santesson, ledamot

Mitt namn är Gillis Santesson, jag är 23 år och är uppvuxen på Bjärehalvön i nordvästra Skåne.
Tog studenten på Bollerup naturbruksgymansium 2016 och sedan jobbat med diverse och bl a som beridare i Skåne.
Pluggar just nu till civilingenjör inom kemiteknik i Lund och när tentaplugg inte står på schemat lägger jag så mycket av min fritid i stallet som möjligt eller tränar med min hund. För tillfället har jag tre unga SWB hästar varav en är min första egna uppfödning född 2018 och mitt intresse för avel och unghästar växer ständigt.

Embla Lindquist, ledamot

Mitt namn är Embla Lindquist och är 18 år gammal. Jag bor på Raddegården utanför Göteborg där vi håller på med avel av hoppföl.
Jag går mitt andra år på gymnasiet, naturprogrammet på Kitas i Göteborg och tävlar hoppning på mina två hästar Philippa (56)(SWB) och Alexis(F.2)(SWB).
Jag har en egen uppfödning från 2020 men det skall förhoppningsvis bli många fler i framtiden.
Det här är mitt första år som jag är engagerad i Ung SWB där jag sitter i ungdomssektionen och sitter även med som ungdomsrepresentant i avelsutskottet vilket skall bli både lärorikt och roligt.

Anna-Lena Johansson, ledamot

Jag heter Anna-Lena Johansson men går allt som oftast under smeknamnet Arne. Är 25 år gammal och studerar till brandingenjör och civ. ingenjör inom riskhantering i Lund, befinner mig just nu på mitt 4e år.

Hästmässigt väntar jag just nu min första egna häst i form av ett föl som föds i april/maj 2021. Jag leasade en stomage av en nära vän och fick vara med och (förhoppningsvis) skapa min drömhäst – SWB såklart.

Detta är en av anledningarna till att jag ville engagera mig ytterligare i Ung SWB.
I väntan på fölet rider jag ett gäng fälttävlanshästar några gånger i veckan!
Jag är även engagerad i Lundsstudentryttare där jag är evenemangsansvarig. Har även varit med och anordnat student SM i ridsport i Lund.
Kort sagt är jag en aktiv person med många bollar i luften och trivs med att få komma med nya idéer oavsett vad för uppgift jag tar mig an.

Claudia Jacobs, ledamot

Jag heter Claudia Jacobs och är 17 år. Jag bor på en gård i Värmland där min mamma har uppfödning av hästar. Detta gör att jag varje år är med i hela processen från val av hingst till inridning och visning av hästarna på fölvisning och unghästtest. Utöver mitt intresse och engagemang för vår uppfödningsverksamhet tävlar jag även i dressyr och fälttävlan med en av våra uppfödningar D’Amorous e. Danone l ue. Underworld XX
Jag sitter som ungdomsrepresentant i Sto- och unghästutskottet.

Rebecka Lindqvist, adjungerad

Jag är en 22-årig hästtjej från Eslöv som läser fjärde året på veterinärprogrammet i Uppsala. Intresset för svensk avel ligger nära till hands då jag länge haft egna hästar från en mycket engagerad uppfödare och jag har nu tagit första steget mot egna SWB-uppfödningar. I grunden är jag fälttävlansryttare och har därför speciellt intresse för fälttävlansavel med alla dess utmaningar. Jag är tacksam för förtroendet att få vara en del av Ung SWB och ser fram emot den här tiden! Mejladress: rebecka.lindqvist@live.com  

Michaela Swärd, adjungerad

Mitt namn är Michaela och jag är 28 år. Jag har arbetat på SWB sedan början av 2021 och är ansvarig för Ung SWB. Innan jag började på SWB kom jag från restaurangbranschen där jag varit nattklubbsansvarig på nattklubben Etage i Malmö under 5 år. Jag har även varit en sväng i Tyskland och arbetat hos Ludger Beerbaum innan dess och är utbildad djursjukvårdare på gymnasienivå och har arbetat på Jägerso Hästklinik under 2 år.
Jag har tidigare tävlat en del i hoppning och fälttävlan och har nu en egen uppfödning som är 4 år som jag utbildar i hoppning.
Mejladress: michaela.sward@swb.org