SWBs ungdomssektion

Vad är SWBs ungdomssektion?
SWB har under de senaste två åren tagit ett stort steg framåt när det gäller ungdomsinflytandet. I SWB finns nu en aktiv ungdomsektion med upp till 10 platser. Ungdomssektionens ordförande sitter dessutom med i SWBs styrelse och i alla SWBs övriga utskott (avels-, sto- och unghäst- och domarutskottet) representeras ungdomssektionen och Ung SWB av en person.

Vad gör ungdomssektionen?
Ungdomssektionens uppgifter är att planera och delta vid Ung SWBs aktiviteter och evenemang, fånga upp medlemmars önskemål och lägga fram förslag till SWBs styrelse, stötta sina regionala föreningar samt rapportera på sociala medier.

Mål för 2021
Vi har under förra året jobbat med att hitta en bra struktur för vårt arbete i ungdomssektionen och vi ser nu framåt mot att utveckla Ung SWBs verksamhet ännu mer. Vårt mål under året är därför att få fler ungdomar engagerade i Ung SWBs aktiviteter och öka antalet medverkande på våra träffar. Ung SWB har många medlemmar och vi hoppas kunna bli ännu bättre på att nå ut till dem och engagera dem i vårt arbete.

Arbetsförordning Ung SWB

Ledamöter i ungdomssektionen

Katarina Karlsson, ordförande

Mitt namn är Katarina Karlsson, jag är 25 år gammal och kommer från Gagnef, Dalarna. Jag är nyutexaminerad Husdjursagronom och sitter med som ordförande i Ung SWB. Jag har alltid varit intresserad av djur och hästar men det var inte förens under min kandidatuppsats, om effekten av ojämna hovar, som jag kom i kontakt med SWB och insåg vilken fantastisk skara häst-entustiaster det fanns att lära känna. Nu sitter jag här, efter många resor tur och retur mellan Flyinge – Uppsala och med ett masterarbete som givetvis också blev om SWB-hästar, med en plats i VM-laget! Det är mitt sista år som ”Ung SWB-are” och mitt första VM, så jag är otroligt glad, taggad och framförallt tacksam för allt som engagemanget har lett till. Genom Ung SWB har jag fått ett fantastiskt nätverk, många nya vänner, kunskaper och dessutom givits chansen att gå utbildningen Hästnäringens Unga Ledare. Med en grund i ridskolan, min första stora kärlek i ponnyn Madeira, universitetsstudier inom det agrara och engagemang inom SWB hoppas jag i framtiden kunna arbeta med det mitt hjärta bultar extra för – hästnäringen.

Rebecca Rostedt, ledamot

Jag heter Rebecca Rostedt, är snart 25 år gammal och uppvuxen utanför Sävsjö i Småland. Jag bor dock i Lund sedan 6 år tillbaka och jobbar till vardags som brand- och riskingenjör inom byggbranschen. Tidigare har jag tävlat både i hoppning och dressyr men nu är det mest avel som gäller. Jag äger ett härligt dressyrsto som jag hittills har tagit fem föl på och jag hoppas att det kan bli fler än så. Jag började engagera mig i Ung SWB i början av 2017, vilket har gjort att jag har fått uppleva massor av roliga saker tillsammans med detta fantastiska gäng. Bland annat har jag fått äran att tävla i Young Breeders World Championship två gånger, både i Kanada och Österrike. Idag är jag med i Ung SWBs ungdomssektion, sitter med som ungdomsrepresentant i domarutskottet och är en del SWB Malmöhus styrelse, vilket både är väldigt roligt och lärorikt.   
Mailadress: rebeccarostedt@hotmail.com

Rebecka Lindqvist, ledamot

Jag är en 22-årig hästtjej från Eslöv som läser fjärde året på veterinärprogrammet i Uppsala. Intresset för svensk avel ligger nära till hands då jag länge haft egna hästar från en mycket engagerad uppfödare och jag har nu tagit första steget mot egna SWB-uppfödningar. I grunden är jag fälttävlansryttare och har därför speciellt intresse för fälttävlansavel med alla dess utmaningar. Jag är tacksam för förtroendet att få vara en del av Ung SWB och ser fram emot den här tiden! Mejladress: rebecka.lindqvist@live.com  

Ella Fasting, ledamot

Mitt namn är Ella Fasting. Jag är 21 år gammal och kommer från Gävle. 2017 tog jag studenten från Strömholms ridsportgymnasium, och spenderade därefter en tid i Tyskland hos Jan Meves. Sedan två år tillbaka har jag arbetat hos Björn Svensson på Unghästverkstaden. Jag kom i kontakt med ung SWB inför VM i England, och var även med i VM-laget när vi tävlade i Canada 2017. Genom ung SWB har jag fått många bra kontakter inom branschen, samt vänner för livet. Mejladress: ellafasting98@gmail.com

 

Cecilia Nilsson, ledamot

Jag bor på en gård utanför Skurup i södra Skåne tillsammans med fem hästar och några katter. Förutom att hålla på med hästarna och gården så studerar jag på distans och jobbar extra vid sidan om.  Mitt intresse för avel började för ungefär fem år sedan och jag har sedan dess fått två uppfödningar.  Mejladress: cecilia.82129@telia.com

Johan Ellenrieder, ledamot

Jag är 21 år och uppvuxen i Schwerin, Tyskland.
Mellan 2014-2017 gick jag hippologigymnasiet på Flyinge, där jag kom i kontakt med SWB och Ung SWB. Jag har sprungit på flera fölauktioner och var med på Young Breeders-VM 2017 och 2019. Nu visar jag mycket på fölvisningar och treårstest, men själv rider jag mest dressyr och fälttävlan. Jag med väldigt glad att få vara en del av SWBs ungdomssektion!

Thea Karlsson, ledamot

Thea är ungdomsrepresentant i avelsutskottet.

Mer information om Thea kommer!

Elsa Svedenskiöld, ledamot

Hej jag heter Elsa Svedenskiöld och är 20 år. Jag är uppvuxen i Skåne men bor idag utanför Enköping på en gård där jag också jobbar som hästskötare/beridare. Jag tog studenten från Bollerups unghästlinje 2019 och under min tid på skolan fick jag kontakt med Ung SWB där jag också började intressera mig mer och mer för avel!

Robin Johansson, ledamot

Hej! Jag heter Robin Johansson, jag är 19 år gammal, född i Slovakien och flyttade till Sverige vid 3,5 års ålder. Hästintresset började tidigt tack vare min mamma, den svarta shettisen Pysen och Sölvesborgs Ridskola. 2018 startade jag ett företag, R.Johanssons tillridning, utbildning, försäljning, där jag har hunnit med ungefär 20 hästar parallellt med min utbildning på Bollerup. Just nu vidareutbildar jag mig hos Royne Zetterman på Magic Park Stables och längtar efter att ta studenten till sommaren.

Amanda Hellström, ledamot

Jag heter Amanda Hellström och fyller 19 i år. För tillfället studerar jag mitt sista år på ridsportsgymnasiet på Strömsholm. Jag kom i kontakt med Ung SWB under första året på gymnasiet då de hade ung SWB cup och utbildningsdagar. Under mitt andra och tredje år har jag själv deltagit under cupen, varit med som tävlande på Young breeders VM sommaren 2019 samt visat och deltagit aktivt under både föl och unghästvisningar. Därmed har jag fått ett stort intresse av att delta och bidra till denna fantastiska organisation! På fritiden tränar och tävlar jag min PRE som står uppstallad på skolan.

Claudia Jacobs, ledamot

Jag heter Claudia Jacobs och är 17 år. Jag bor på en gård i Värmland där min mamma har uppfödning av hästar. Detta gör att jag varje år är med i hela processen från val av hingst till inridning och visning av hästarna på fölvisning och unghästtest. Utöver mitt intresse och engagemang för vår uppfödningsverksamhet tävlar jag även i dressyr och fälttävlan med en av våra uppfödningar D’Amorous e. Danone l ue. Underworld XX
Jag sitter som ungdomsrepresentant i Sto- och unghästutskottet.

Josefine Tinglöf, adjungerad

Mitt namn är Josefine och jag är 28 år. Jag har arbetat på SWB sedan början av 2017 och var ansvarig för Ung SWB 2017-2019. Nu arbetar jag främst med medlemsfrågor och är ansvarig för SWBs domare. Innan jag började på SWB har jag hunnit med hippologigymnasiet på Flyinge och en kandidatexamen i ekonomi. Jag har även gått som dressyrelev uppe i mina barndomstrakter i Stockholm hos Kristian von Krusenstierna. Numera har jag ett sto som jag tävlar med i dressyr på fritiden.
Mejladress: josefine.tinglof@swb.org