Hästnäringens Unga Ledare – HUL

Grundprogram och Ledarskapsutbildning

Hästnäringens Unga Ledare, HUL, är en utbildning arrangerad av HNS som ger unga och duktiga hästentusiaster massor av kunskap inom hästnäringen. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet HUL:are har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser.

Mål och bakgrund till ledarskapsprogrammet
HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa en gemensam värdegrund och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet ”HUL:are” har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett 60-tal ungdomar.

Vem kan söka – förkunskapskrav
Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 18 – 26 år. Du är intresserad av att utveckla dig själv och att utveckla ungdomsverksamheten i din organisation.

Genomförande och planerade utbildningstillfällen
Utbildningen genomförs under 2023 med fyra fysiska träffar och däremellan digitala träffar. De digitala träffarna kommer att genomföras under vardagskvällar i möjligaste mån. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t.ex. analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc.

Utbildningstillfällen:

  • Start februari (digital)
  • Fysiska träffar (fredag – lördag) i mars, maj/juni, september och vid Stockholm Horse Show (endagsträff)
  • Digitala träffar i april, augusti och oktober

Läs mer om utbildningens innehåll

Ansökan och antagning
Anmälan sker till ungdomsansvarig Michaela Swärd per mejl senast den 25 januari. Besked om antagning och information om utbildningen kommer senast 11 februari. Utbildningen är kostnadsfri.

Har ni några frågor vänligen kontakta Michaela på michaela.sward@swb.org eller +46-046 646 55

 

Unga SWBare som gått utbildningen under 2022:

 

Jag heter Clara Norling, är 20 år gammal och bor i Ulricehamn. Just nu bedriver jag en mindre verksamhet med hopphästar tillsammans med min familj, så blir en hel del ridning och tävling, men är även väldigt intresserad utan avel och fick förra året mitt första föl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Unga SWBare som gått utbildningen under 2021:

 

Anna-Lena Johansson – Anna-Lena ”Arne” Johansson är 26 år gammal och bor i Lund och jobbar som civ. ingenjör inom riskhantering. Anna-Lena är ordförande i Ung SWB.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michaela Swärd – Michaela är 29 år gammal och arbetar centralt på SWB och har hand om ungdomarna och sociala medier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unga SWBare som gått utbildningen under 2019:

 

Thea Karlsson – Thea är 20 år gammal och bor utanför Tomelilla i Skåne där hon jobbar som beridare. Thea har varit ledamot i ungdomssektionen sedan 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsa Svedenskiöld – Elsa är ett av de nyaste tillskotten i Ung SWBs ungdomssektion, hon är 20 år och uppvuxen i Skåne men bor idag utanför Enköping på en gård där hon jobbar som hästskötare/beridare.