Ung SWB i media

Vi är stolta över Ung SWBs framfart de senare åren och vill såklart skryta lite över all den uppmärksamhet vi får. På den här sidan publicerar vi därför alla artiklar i media som rör Ung SWBs arbete.

Flera topplaceringar till unga uppfödare
7International Young Breeders VM arrangeras vartannat år på olika platser runt om i hela världen där omkring 20 avelsförbund, bland dem SWB, med ca 160 deltagare tävlar mot varandra i fem olika moment.

Flera placeringar till Sverige under International Young Breeders VM
7-9 juli pågick International Young Breeders VM i Nederländerna där 20 avelsförbund och 160 deltagare tävlar mot varandra i fem olika moment. Sverige deltog med åtta ungdomar som tog hem flera priser.

Ung SWB Cup i annan kostym
Corona-situationen har påverkat cupen på så sätt att de planerade träningsdagarna där SWB besöker skolorna under våren har ställts in och kommer ersättas med utbildningsfilmer, både som plattform för eleverna att lära sig från och som verktyg i lärarnas undervisning.

Unga uppfödare från Danmark och Sverige tränar ihop
Ung SWB och Dansk varmblods motsvarighet ska träna tillsammans inför Young Breeders-VM i Österrike. Det blir en träningshelg tillsammans på Flyinge.

Medaljregn över SWB-lagen i Kanada
I helgen har Young Breeders World Championships avgjorts i Kanada och för Sveriges del har det inneburit ett riktigt medaljregn över våra duktiga ungdomar.

 

 


Lovande inledning för Sverige vid VM för unga uppfödare
22 juli 2017Avelsnyheter  VM för unga uppfödare är i gång. SWB är på plats med två lag i Kanada och har fått en bra start

 


Två unga SWB-lag redo för VM
VM närmar sig med stormsteg och nu har Ung SWB:s två lag tagits ut. I juli ska de försvara SWB-färgerna i fem olika tävlingsmoment på VM.

Två lag till VM för unga uppfödare
Nu är det klart vilka som får åka till VM för unga uppfödare, som går i Kanada senare i sommar. Sammanlagt är det åtta deltagare fördelade på två lag – ett för juniorer och ett för seniorer.
 
Ung SWB vill få fler unga att intressera sig för avel – besöker skolor i hela landet
Ung SWB satsar på att stärka intresset för avel och uppfödning hos Sveriges ungdomar. Med start i förra veckan besöker de naturbruksgymnasium runt om i landet i Ung SWB Cup, sedan väntar VM i Kanada.

SWB utbildar gymnasieungdomarAvelsnyheter  SWB arbetar för att säkra tillväxten också i de egna leden. Nu har den första av 14 utbildningsdagar genomförts. Dagar som ska ge naturbrukselever större förståelse och kunskap om hästavel och uppfödning.

Lövsta sponsrar Ung SWB inför VM i Kanada
Lövsta stuteri kommer att sponsra Ung SWB i sin satsning mot Young Breeding World Championship som avgörs i Kanada i sommar.

Tolv skolor med i kunskapscupSverige  Nu är det dags för Ung SWB Cup – en satsning för att öka hästkunskapen och avelsintresset hos eleverna på landets naturbruksskolor.

 


Mycket för unga uppfödare
Bruksprovet  Är du ung, intresserad av avel, men lite rådvill? Lugn, det finns många som hjälper dig på vägen. I samband med Bruksprovet på Flyinge bjöd UngSWB in till årets Bruksprovsträff.

 

 Ung SWB Cup förbereder unga uppfödare
Avelsnyheter  För första gången anordnas i år Ung SWB Cup, en förberedelse för den nationella finalen i maj. På onsdag är det träning och uttagning på Naturbruket Svenljunga.

 

Landskamp för unga uppfödare i Falsterbo
Falsterbo Horse Show knyter i år nya band med aveln. I en landskamp mellan Sverige och Danmark ska unga uppfödare tävla i exteriör- och gångartsbedömning. Landskampen är ett samarbete med ASVH som sedan ett par år driver projektet ”Unga uppfödare” för att uppmuntra nya unga krafter att satsa på hästavel.