Avelsrådgivning

Som Ung SWB-medlem har du möjlighet att utnyttja SWBs avelsrådgivning. SWBs kompetenta avelsrådgivare hjälper dig med hingstvalet! Vår ambition är att du ska kunna få avelsråd inom två veckor, från det att vi har registrerat din ansökan. Så skicka gärna in ansökan i god tid före planerad betäckning.

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt vill vi att du svarar på frågor om ditt sto, syftet med avkomman och ge oss annan värdefull information som våra avelsrådgivare behöver i sitt arbete med att ge förlag på lämpliga hingstar.

Ansökan med samtliga frågor hittar du HÄR.
(Du kan öppna formuläret och se samtliga frågor. Ansökan är inte bindande förrän du klickar på SKICKA.)

Svaret du får är ett opartiskt förslag – det är du själv som uppfödare som gör valet!

SWB Avelsrådgivning
PLUS-medlem – GRATIS
AKTIV medlem – 550 kr inkl. moms
Support-medlem – 750 inkl. moms
Icke medlem – 1100 kr inkl. moms
Kostnaden faktureras efter avelsrådgivningen

Det är stoets registrerade ägare, alternativt språngägaren som ska vara medlem i SWB. Inte medlem ännu? Ett medlemskap i SWB innehåller även en rad andra förmåner, du hittar hittar hela listan och löser enkelt ditt medlemskap HÄR.

Bra att veta!
De allra första frågorna man bör ställa sig som uppfödare är – Vad är mitt avelsmål? Passar mitt sto in i mitt avelsmål? Är du osäker på om ditt sto är lämpligt att avla på kan du ta kontakt med kunniga personer för råd, t.ex. SWBs avelssledare eller SWBs A-domare.

Ett annat bra hjälpmedel för att utvärdera ditt stos kvalitéer är att visa henne på någon av SWBs bedömningar. Du hittar information om unghästbedömningar HÄR och fölbedömningar HÄR.

Innan du betäcker ditt sto så var noga med att kontrollera att betäckningslicens lösts för hingsten du valt, alternativt att hingsten är listad som möjlig att lösa licens för. Det kontrollerar du enklast på Språngrulla. Alternativt går det att lösa så kallad Ett-sto-licens för många hingstar. Läs mer om olika licenser och vad de innebär här

För att få ta del av avelsrådgivningen ska stoet vara registrerat i SWB.

Har du några övriga frågor, tveka inte att kontakta oss via mail: avelsradgivning@swb.org