Med KRAFFT som huvudsponsor satsar Ung SWB för fullt mot världsmästerskapet i Young Breeders i sommar. Uttagningen till Young Breeders-VM görs genom två utbildningsdagar på Strömsholm och Flyinge samt genom träningsdagarna i Ung SWB Cup som hålls ute på naturbruksskolor under våren. Alla är välkomna till utbildningsdagarna oavsett tidigare kunskap och erfarenhet! 

  • 28 april Flyinge, kl. 13-16
  • 5 maj på Strömsholm, kl. 13-16

Under dagarna kommer vi att varva utbildning med tävlingsmoment. Båda utbildningsdagarna är gratis och vi bjuder på fika. Frågor/anmälan görs till Josefine på mejl josefine.tinglof@swb.org eller telefon 073-0736953.

Oavsett om du vill till Österrike eller bara ha en trevlig dag där du får lära dig mer och träffa nya människor är du varmt välkommen!

Här kan du läsa mer om VM

Young Breeders World Championships hålls vartannat år och omkring 200 deltagare från 20 olika förbund deltar. Tävlingen arrangeras i olika länder varje gång och senast år 2017 hölls mästerskapet i Calgary Kanada där Ung SWB kom hem med flera prestigefyllda medaljer. Tävlingarna avgörs den 18-21 juli på det anrika stuteriet Stadl-Paura i Österrike och Ung SWB kommer att delta med ett juniorlag och ett seniorlag i åldersgrupperna 16-19 år och 20-25 år. Varje lag består av fyra deltagare som tävlar i grooming, exteriör- och gångartsbedömning, löshoppningsbedömning samt häst vid hand.