Årligen träffas Ung SWB medlemmar under Breeders Trophy i Flyinge för en heldag med roliga och uppskattade aktiviteter! I år hölls träffen på lördagen under hoppveckan på SWB Equestrian Weeks, och vi var hela 19 stycken som deltog på träffen.

Dagen började med en gemensam bangång tillsammans med fälttävlansprofilen och landslagstränaren Piia Pantsu inför 7-åringarnas kvalomgång 2. Efter bangång samlades vi på läktaren och satt tillsammans med Piia som höll i en mycket intressant läktarguidning där hon berättade massa spännande info om ryttarna och deras hästar och guidade oss genom klassen med många goda tips och råd!

Därefter samlades alla för en god lunch i aulan för att sedan välkomna den framgångsrika uppfödaren Eva Gudmundsson , som även är SWB domare och driver seminstation på Flemminge gård. Eva höll i en mycket uppskattad presentation och föreläsning om hur hennes arbete går till för att matcha föl och unghästar till toppen. Och som grädde på moset så kom även unghästprofilen Björn Svensson som driver Unghästverkstaden förbi, som har ett tätt samarbete med Eva, och bjöd på en del tips och goda skratt!

I gemensam trupp gick vi sedan tillbaka till stora ridhuset för att titta på 4-åringarnas breeders final. WOW vilka fina hästar det var! Så inspirerande att se sådan unghästkvalité!

När fyraåringarna var avklarade återvände vi till aulan ännu en gång för att denna gången lyssna en stund på underhållande Erik Johansson, även han en erfaren uppfödare med många år i ryggen med avel och uppfödning. Erik prata bland annat om hans samarbete med den beridna högvakten, och att avel är något som alla kan hålla på med, ung som gammal! Efter ett par historier och matnyttig kunskap tackade vi Erik och traskade tillbaka till stora ridhuset för dagens höjdpunkt – testridning med Jeroen Dubbeldam!

Vilken show han bjöd på, Jeroen Dubbeldam! Alla satt helt fängslade under kvällen för att lyssna på kommentarer och inspireras när Jeroen tillsammans med Jessica Kurten utvärderade och poängsatte de fantastiska 5-åriga hästarna, som alla skötte sig galant!

Dagen avslutades efter en hejdundrande prisutdelning, och vi på Ung SWB vill tacka samtliga deltagare och föreläsare för en fantastiskt dag, och kan bara sammanfatta dagen med ett ord – SUCCÉ!

 

/Michaela, Ung SWB

 

Nedan ser ni lite urplock av bilder från dagen!


Piia håller i läktarguidning.


Eva och Björn föreläser i aulan.


Erik Johansson föreläser i aulan.