Under bruksprovet träffades Ung SWB på Flyinge för att titta på fina hingstar, dela erfarenheter och diskutera. Både nya och gamla medlemmar deltog i träffen och humöret var på topp från början till slut. Hela 22 stycken ungdomar var med och helgen bjöd på massor av matnyttiga erfarenheter.

Helgen började med löshoppning och SWBs A-domare Marianne Leffler guidade oss när de 3-åriga hopphingstarna gjorde sitt sista test i bruksprovet. Efter löshoppningen var det dags för de 3-åriga gångartshingstarna att visa upp sig och ingen mindre än A-domare Christina Olsson läktarguidade under detta moment. Christina, som annars är ordförande i AVN, visade egen hingst på Bruksprovet i år och valde därför att avsäga sig rollen som ordförande och gångartsdomare. Intressanta åsikter och erfarenheter kom fram under läktarguidningen och jag tror att vi alla tog med oss ny kunskap hem från läktaren!

Lunchen serverades i Flyinges aula tillsammans med uppfödare Eva Gudmundsson och unghästutbildare Björn Svensson (unghästverkstaden). De berättade om sitt samarbete och höll en givande föreläsning om hur man ser ett hingstämne och om hur man utbildar och förbereder en hingst inför bruksprov. Efter ytterligare läktarguidning tillsammans med Marianne Leffler och Christina Olsson avslutades dagen med ett Bruksprovsmingel. Kvällen bjöd på god mat och härligt avelssnack i anrika Chefsbostaden på Flyinge.

På söndagen stod gemensam läktarplats och lunch på schemat. Ett stort gäng samlades på läktaren och det blev både många och långa diskussioner om hingstarna. Lunchen intogs i Flyinges retaurang (se bild!) och sedan samlades gänget på nytt på läktaren för det sista momentet, de 4- och 5- åriga gångartshingstarna. Helgen avslutades med Ung SWBs årsmöte och TVÅ duktiga tjejer, Thea Karlsson och Clara Strandberg Zarotti, valdes in i ungdomssektionen.

För att sammanfatta helgen med ett ord; Lyckat! Stort tack till alla som var med och jag hoppas att vi ses snart igen.