Lantmännen KRAFFT, som är en samarbetspartner till SWB, kommer att stödja Ung SWB i storsatsningen mot Young Breeders World Championship i sommar. Mästerskapet avgörs i Österrike på anrika stuteriet Stadl-Paura och Ung SWB kommer att delta med ett junior- och ett seniorlag.

–          Vi är stolta över att inleda detta samarbete med Ung SWB och deras satsning mot Young Breeders-VM. Ung SWB är ett spännande och viktigt initiativ och vi vill förstås vara med och bidra till våra unga entusiaster i hästbranschen, säger Frida Måshammar Nordell, marknadschef KRAFFT.

Samarbetet innebär flera gemensamma aktiviteter under bland annat Ung SWB Cup och Breeders Trophy.

–          Vi är otroligt glada över det nya samarbetet och ser fram emot våren och sommaren. Ung SWB och KRAFFT har många gemensamma nämnare och jag tror att det här samarbetet kan leda till något riktigt bra. Nu satsar vi i Ung SWB för fullt mot Young Breeders-VM i sommar! Säger Josefine Tinglöf, projektledare för Ung SWB.

Young Breeders World Championships hålls vartannat år och omkring 200 deltagare från 20 olika förbund deltar. Tävlingen arrangeras i olika länder varje gång och i år avgörs VM i Österrike. Världsmästerskapet pågår under tre dagar och avelsförbunden tävlar mot varandra i fem moment: teori, exteriörbedömning, löshoppningsbedömning, grooming och häst vid hand. Deltagarna tävlar i lag och är uppdelade i två åldersgrupper: 16–19 år och 20–25 år.

 

Ung SWBs VM-lag i Calgary, Kanada 2017