Stipendiat av Gunnar Henrikssons minnesfond 2018

Varje år delar SWB ut ett stipendie ur Gunnar Henrikssons Minnesfond för att uppmuntra en Ung SWB medlem som har engagerat sig i föreningen och varit med och främjat hästnäringen. Stipendiet består av en minnesplakett och en summa på 5000 kronor.

I år har stipendiet gått till Johan Ellenrieder. Johan Ellenrieder är 20 år och uppvuxen i Tyskland men flyttade till Sverige 2014 för att gå Hippologigymnasiet på Flyinge. På Flyinge tog Johan alla chanser för att lära sig mer om hästar och han var en flitig funktionär på både SWBs och Flyinges aktiviteter. Johan är väldigt avelsintresserad och skrev sitt slutarbete om genetisk nedärvning av hästens färger. Han har i år betäckt sitt sto med Springbank II VH. Efter studenten 2017 flyttade Johan till Tyskland för att gå beridarprogrammet på det välkända stuteriet Celle.

Under slutet av 2016 blev Johan mer involverad i Ung SWB och han blev, efter att ha deltagit i en träningsdag på Flyinge, uttagen till Young Breeders-VM i Kanada. Under VM gjorde Johan inte bara ett bra resultat, han var också en stor bidragande faktor till den goda stämningen i den svenska truppen. Johan sitter nu som ledamot i ungdomssektionen och är en flitigt använd visare vid SWBs unghästtest, fölbedömningar och nu senast under selekteringarna till SWBs Elitfölauktion. Han är förutom otroligt engagerad, en frisk fläkt och en fantastisk tillgång i Ung SWBs ungdomssektion. Han tackar aldrig nej till ett uppdrag och vill alltid lära sig mer om avel och uppfödning.

Johan får priset som består av en minnesplakett och ett stipendium på 5000 kronor för sin förmåga att engagera och stötta sina lagkamrater och för sin inställning och vilja att alltid lära sig mer om uppfödning och avel.