Efter en lyckad final på Strömsholm var det dags för den andra finalen på Flyinge den 26 april.
Startfältet var tyvärr inte lika stort som på Strömsholm, då många skolor i söder var ute på praktik eller hade fullt fokus på stundande hästskötarexamen som skulle genomföras bara någon dag efter finalen.
Men självklart skulle det bli en fantastisk final ändå, med 4 lag från 4 olika skolor!

Dagen bjöd även denna gång på sol och eleverna samlades uppe i Flyinges restaurang för en genomgång av dagen och fina goodiebags sponsrade av KRAFFT delades ut till alla tävlande.
Representanter från Flyinge och Strömsholm fick även möjlighet till att presentera och prata lite om deras utbildningar som är förlagda på riksanläggningarna.
Är DU också intresserad av Flyinge/Strömsholms olika utbildningar kan du gå in och läsa mer om dessa här – Flyinge / Strömsholm
Teoriprovet genomfördes även denna gång väldigt snabbt och lätt bland alla elever och efter teoriprovet var det dags för groomingen nere i körstallet.

Körhästarna blev alla blanka och fina och man märkte verkligen att hästarna njöt av uppmärksamheten av alla eleverna som pyssla om dom!
Groomingen bedömdes av SWBs Anette Sånesson, Josefine Tinglöf och Ebba Carlsson.

När groomingen var avslutad var det sedan dags för löshoppningsbedömningen uppe i lilla ridhuset. Fem hästar visades fram varav de tre sista bedömdes individuellt av eleverna. Domare under detta moment var SWBs hoppdomare Harald Jönsson.
Alla hästarna skötte sig fint och eleverna skrev så pennorna glöd under bedömningen!

Efter lunchen var det dags för exteriör- och gångartsbedömning, och även här var det SWBs exteriördomare Harald Jönsson som var på plats.
Fyra hästar visades fram och eleverna var fokuserade och tittade noggrant på hur hästarna såg ut och rörde sig!
Sista momentet för dagen var ’Häst vid Hand’ där samtliga elever bjöd på fina rundor! I detta moment var även här Harald Jönsson domare tillsammans med Ung SWBs representant Michaela Swärd.

Dagen avslutades med fika och prisutdelning nere i manegen i stora ridhuset. Fyra lag med tränare och hejarklack åkte därefter nöjda och glada med massor av fina priser, upplevelser och minnen i bagaget med sig hem!

Vi på Ung SWB vill åter igen rikta ett stort TACK till samtliga elever och lärare som deltog på finalen, och inte minst till Flyinge AB som ställer upp med anläggning och hästar som bidrog till en mycket lyckad dag!

Individuella priser

Löshoppningsbedömning
1. Emilia Månsson Börenskogh, Strömma
2. Hannah Rönntoft, SRG Flyinge
3. Ida Rådlund, SRG Svedala

Exteriör- och gångartsbedömning
1. Vilma Nordström, SRG Svedala
2. Engla Spindel, SRG Varberg
3. Moa Berglund, SRG Flyinge

Häst vid hand
1. Moa Berglund, SRG Flyinge
2. Hannah Rönntoft, SRG Flyinge
3. Engla Spindel, SRG Varberg

Totalt
1. Moa Berglund, SRG Flyinge
2. Engla Spindel, SRG Varberg
3. Hannah Rönntoft, SRG Flyinge

Lagpriser

Grooming: SRG Flyinge

Löshoppningsbedömning
1. SRG Svedala
2. SRG Flyinge
3. Strömma

Exteriör- och gångartsbedömning
1. SRG Svedala
2. SRG Flyinge
3. Strömma

Häst vid hand
1. SRG Flyinge
2. SRG Varberg
3. SRG Svedala

Totalt
1. SRG Flyinge
2. SRG Svedala
3. SRG Varberg

Alla rätt på teoriprovet:
Sofia Johnson Hallgren, Jessica Appelhof, Emilia Dannström, Hannah Rönntoft, Moa Berglund, Antonia Adams Bolin, Cajsa Stiernflycht, Engla Spindel, Matilda Öqvist, Emilia Månsson Börenskogh