I år hade vi tre platser att fylla i vår ungdomssektion och vi hade väldigt många sökande vilket är superkul! Vi vill därmed presentera våra tre nya styrelsemedlemmar nedan.

 

Wilma Martinsson

Jag heter Wilma Martinsson, är 23 år gammal och bor i Örebro. På mina föräldrars gård har jag ett par hästar tillsammans med min mamma. I stallet står bland annat en SWB-valack som vi haft sen han var föl och idag tränar och tävlar vi i dressyr på msvB-nivå. I stallet står även min allra första uppfödning undan mitt ponnysto som jag haft i många år och tävlat framgångsrikt på. 

Jag jobbar på Eklunda Stuteri, där vi har hingst- och seminstation samt egen uppfödning av hopphästar. För några år sen gick jag seminassistentkursen, så nuförtiden är jag ganska involverad i det arbetet på Eklunda. Annars sköter jag om hästar, stallar och planering. Ibland rider jag även markarbete på unghästarna och hingstarna. 

Jag är jätteglad att jag blev invald i ung-SWB’s styrelse! Jag ser fram emot att lära känna nya människor och kunna utbyta erfarenheter samt hitta på roliga aktiviteter tillsammans.

 

Michaela Godenhjelm

Mitt namn är Michaela Godenhjelm, fyller 23 i år och kommer från Skåne.
Jag har alltid varit väldigt intresserad av hästar och började rida på ridskola när jag var 6 år gammal.
När jag var 11 år blev jag fodervärd på en ponny på min gamla ridskola, två år senare köpte vi honom.
Vid 14 års ålder fick jag min första storhäst, ett SWB sto som har sina egna åsikter om livet!

2022 tog jag beslutet att betäcka henne och nu i april fick hon ett litet stoföl efter Magic Park.
Där väcktes också mitt intresse för aveln på riktigt och det ska bli kul att utvecklas inom det, under året i Ung SWBs styrelse.
Jag har även en valack som jag tävlar och tränar med i hoppning!
Vid sidan av hästarna pluggar jag på Malmö universitet, där jag tar examen nästa år (2024). 

Jag hoppas kunna tillföra mycket till Ung SWBs styrelse under året, då jag har tidigare erfarenhet från lokala ungdomssektioner.
Ser också fram emot att få träffa många nya människor och skapa kontakter! 

 

Signe Hoas

Jag heter Signe Hoas och fyller 20 i år. Jag kommer från Gotland men bor numera i Blentarp, Skåne hos min pojkvän Jack Skedebäck. Jag gick ut gymnasiet förra sommaren och direkt efter det ryckte jag in för att göra 14 månaders militär grundutbildning som vagnchef.

Jag har varit med och återupprättat både US (satt 4 år) i klubben och DUS Gotland (5 år) och har suttit på poster såsom ordförande, vice ordförande och sekreterare. Ytterligare har jag suttit som ungdomsledamot både i klubbens ”stora” styrelse samt Gotlands Ridsportförbunds styrelse i ett par år vardera.

Hästar håller jag såklart på med och har tävlat hoppning och dressyr i 10 år och har bland annat tagit en egenutbildad D-ponny från LC till SM nivå i hoppning. Har även tagit emot hästar och ponnyer för utbildning allt ifrån inridning till tävling.
Jag är än så länge ganska ny på avelsbiten, men börjar bli mer och mer insatt då min storhäst väntar föl i år e. Mr Vain GJ (SWB) 1324!

Ska bli kul och lärorikt att få vara en del av Ung SWB och tror samt hoppas att jag kan bidra till kommande träffar och allt annat kul vi kommer hitta på under året, hoppas vi ses!