Vi fick in många fina nomineringar förra året till Agrias Ung SWB stipendie! Extra roligt är att stipendiet har höjts från 2,500 kr till 12,500 kr sedan 2020!
Nominerad av SWB Mälardalen och vinnaren av 2021 års stipendie blev Julia Grenmark! Stort grattis!
Vi tillsammans med Agria Djurförsäkringar ville gärna uppmärksamma alla nominerade och bjöd in samtliga nominerade till ett festligt mingel på Knytpunkten under fredagen på Bruksprovsveckan på Strömsholm!
Julia och Celina Kristmansson var på plats på minglet och kunde ta emot stipendiet samt en gåva av Agria Djurförsäkringar.

Julia Grenmarks nominering löd:

Julia Grenmark är en hängiven Ung SWB:are och har deltagit på såväl Young Breeder-VM (2019 i Österrike) som Ung SWB Cup (2019 & 2020). Under sin skoltid på ridgymnasiet Strömsholm har hon varit en aktiv funktionär under såväl rid- och unghästtester som fölvisningar, championat och bruksprov.
Julia är alltid på plats och drar ett tungt lass i våra bedömningar i SWB Mälardalen. Under hösten 2020 tog hon initiativet att engagera ungdomar i SWB Mälardalen och startade Mälardalen Young Bloods, som sedan årsmötet 2021 antogs vara ett utskott i SWB Mälardalen. Hon leder det utskottet mycket framgångsrikt, och trots rådande restriktioner genomfört både träffar och clinics. Året 2021 har Julia varit adjungerad i styrelsen för SWB Mälardalen som ungdomsrepresentant, och har precis avancerat till att bli invald som suppleant. Hon är även i valberedningen för Ung SWB nationellt sedan 2021.
Till vardags jobbar hon med barn och ungdomar, samt driver vidare sitt UF-företag Sleipner Bits som tillverkar innovativa bett. Hon har idag ett sto som hon rider dressyr och fälttävlan med, och planerna är att starta paradressyr i framtiden då hon har ett skadat ben efter en fallolycka på en hoppträning.

Stort grattis till Julia samt övriga nominerade som var:

  • Celina Kristmansson, Mellersta Norrlands Hästavelsförening
  • Jakob Josefsson, SWB Väst
  • Claudia Jacobs, Werlands Hästavelsförening