Låt oss presentera vårt seniorlag som kommer representera Ung SWB på International Young Breeders VM den 7-9 juli i Ermelo, Nederländerna på National Equestrian Center!

 

Thea Karlsson – Mitt namn är Thea Karlsson och jag är 21 år gammal. Uppvuxen i Växjö och flyttade ner till Skåne under 2015 och gick på Bollerups Naturbruksgymnasium med inriktning Unghäst. Efter gymnasiet har jag stannat kvar i Skåne och bl.a. jobbat som hästskötare och unghästryttare i hopp- och försäljningsstall.
Idag bor jag utanför Tomelilla och pluggar heltid i Malmö. Jag har två SWB-hästar, en 9-årig valack och en 3-årig hingst som är inköpt på en av SWBs onlineauktioner.
Jag gick med i Ung-SWB under 2017 i samband med att jag blev uttagen till Young Breeder VM i Kanada. Ung SWB har gett mig stor möjlighet till utveckling inom hästvärlden med flera Young Breeder VM, Ung-SWB cup, ledarskapsutbildningar och en otrolig gemenskap, samt knytande av nya kontakter. Senaste två åren har jag suttit som vice ordförande i styrelsen och hoppas på fler år som aktiv Ung SWBare.

 

Fatima Palmcrantz – Mitt namn är Fatima Palmcrantz och jag fyller 25 år! Jag bor i Leksand, Dalarna med min sambo och våra 2 barn. Jag är utbildad socionom och jobbar som biståndshandläggare i dagsläget, men jag är även diplomerad hästskötare. Jag har just nu 3 hästar men väntar en fjärde till midsommar då en av de är dräktig. Jag har varit intresserad av hästar så länge jag kan minnas och intresset för avel kom tidigt eftersom jag haft det i min närhet. Min första uppfödning var ett gotlandsruss!

 

Johan Ellenrieder – Johan heter jag och är 23 år gammal, bor och arbetar i Tyskland. Har arbetat på Landgestuet Celle och är utbildad beridare med specialisering på avel.
Jag brukar visa mycket sto med föl på fölvisning och hingstar på Bruksprov. Jag har varit med på två VM tidigare och det ska bli jättekul att få delta på ytterligare ett VM för unga uppfödare!

 

Michaela Eriksson – Mitt namn är Michaela Eriksson jag fyller 24 år och bor i Mellerud. Jag gick utbildning häst under 3 år på Nuntorp och blev där godkänd diplomerad hästskötare. Just nu pluggar och jobbar jag som lärare i mellanstadiet.
Ridning och hästar har jag hållit på med hela livet. Förra året fick jag mitt första föl. Med åren har bara intresset för aveln (hoppning) bara växt och i år har mitt andra föl kommit. Jag hoppas att kunna utveckla och utöka aveln. Jag brinner verkligen för olika stammar och vikten av hur viktig stolinjen är!
Jag ser supermycket fram emot VM:et och jag hoppas man kan knyta nya band med likasinnade människor och utbyta kunskaper under detta roliga tillfälle.

 

Jack Skedebäck (Reserv) – Jack Skedebäck heter jag och är 25 år och bor i Blentarp i Skåne. Jag jobbar till vardags med hästar och driver ett företag som säljer, köper och förmedlar hästar.
Jag tävlar själv upp till 140 på min egna häst och har flera yngre hästar som jag tränar utöver dom jag säljer. Jag har även jobbat i Tyskland som beridare ett tag och en massa annat kul!