Nu är det knappt en månad kvar tills årets upplaga av International Young Breeders VM går av stapeln i Ermelo, Nederländerna den 7-9 juli på National Equestrian Center!
Både juniorlaget och seniorlaget är uttaget och vi vill nu presentera våra två lag som kommer representera Ung SWB på VM’et. Först ut är juniorlaget!


Karolina Jonsson – Karolina Jonsson heter jag och är 19 år och kommer från Delsbo, Hälsingland. Har precis tagit studenten från Naturlära Ridgymnasium.
Jag är en fälttävlansryttare och har i nuläget en ponny som jag tränar och tävlar med, en pigg liten krabat som gillar fart.
Jag hade en storhäst förut, men efter en skada i hagen förra året fick han somna in. Det tog hårt på mig, men jag börjar komma tillbaka och har nu börjat snegla lite på möjligheten att hitta en ny tävlingskamrat!
Efter studenten vill jag såklart jobba med hästar, eller alternativt utbilda mig till brandman!

 

Lova Halvarsson – Lova Halvarsson heter jag och är 18 år. Jag kommer ifrån Luleå men har under de tre senaste åren bott i Hälsingland och gått på Naturlära ridgymnasium.
Just nu har jag ett 9årigt SWB-sto efter Floricello-Sandreo som utbildningsmässigt är påväg mot MSV.
I sommar ska jag mjölka kor på en bondgård, men i Augusti åker jag mot Frankrike för att, i ett dressyrstall, jobba med hästar.
Ser så mycket fram emot sommaren och VMet!

 

Therese Ödling – Therese Ödling heter jag, är 18 år och kommer från Örnsköldsvik. Insåg det att var det hästar man ville syssla med så var det ju en betydligt större grej nere i skåne och har spenderat de senaste tre åren på Bollerup naturbruksgymnasium inriktning unghäst.
Jag har inga egna hästar utan såg fördelen under gymnasietiden med att syssla med andras, då får man ju allt det roliga utan att behöva betala för det! Efter studenten så åker jag till ett hoppstall i tyskland som hästskötare.

 

Elin Hildingsson – Jag heter Elin Hildingsson, jag är 19år och kommer från Sölvesborg. Jag tävlar dressyr upp till FEI nivå på ponny. Tränar och tävlar även unghästar/ungponnys.
Jag sitter också med i Ung SWB styrelsen. För tillfället har jag 3 hästar hemma, en 10årig ASRP, en 4årig NRPS och en 2årig SWB efter Glamourdale.
När jag inte rider så pluggar jag och i höst ska jag plugga vidare på högskolan i Kristianstad.