Utbildningen “Hästnäringens unga ledare” är igång och efter två utbildningstillfällen via Zoom har vi i Ung SWB äntligen varit iväg på en första fysisk träff tillsammans med andra deltagare från runt om i landet.
Från Ung SWB är det jag (Michaela Swärd) Anna-Lena Johansson, Thea Karlsson och Elsa Svedenskiöld som är med i ulbildningen.
Träffen arrangerades på Strömsholm och representanter från Svenska Ridsportförbundet, Svenska Hästavelsförbundet, Svensk Travsport och Svenska Islandshästförbundet var med tillsammans med oss från SWB.

Fredagen började med god lunch på Knytpunkten på Strömsholm och tid för att lära känna varandra för att sedan fortsätta med intressanta föreläsningar med Ulrika Backan och Sara Westholm om kommunikation och drivkrafter.
Efter lite god fika fortsatte Ulrika och Sara att föreläsa om Hästnäringens Nationella Stiftelses strategiområde samt om arbetsmarknaden i hästnäringen.
Detta följdes upp av Intressanta diskussioner och dagen avslutades med en god middag i solnedgången på restaurang Borgåsund!

Efter en god natts sömn och ljuvlig frukost samlades vi på Knytpunkten på lördagen för en genomgång av gårdagen och planering inför höstens träffar. Nästa träff planeras att arrangeras uppe på Vången i höst, det ser vi fram emot!
Dagen avslutades med en rundvandring på Strömsholm samt en sista lunch tillsammans innan avfärd hemåt.

Vi på Ung SWB vill tacka för en fantastiskt rolig träff och längtar redan till nästa träff i höst!

/Michaela, Ung SWB

 

Vill du veta mer om utbildningen och är intresserad av att vara med nästa år? Läs mer här

 

HUL deltagare 2021