Den 24 mars gick den första finalen av Ung SWB Cup av stapeln på ett soligt Flyinge Kungsgård! 7 lag deltog från 5 olika naturbruksgymnasium.
Spänningen och nervositeten var hög bland eleverna redan från start och dagen inleddes med samling uppe i restaurangen där alla elever fick en fin goodiebag sponsrad av HÖÖKS! I goodiebagen låg produkter som hästgodis, en termos, ett skoputs-kit och protokoll för dagen.
Efter en sammanfattad genomgång av dagen så var det Flyinge/Strömsholms tur att få komma fram och berätta lite om deras olika utbildningar på riksanläggningarna, innan eleverna skulle sätta igång och skriva ett teoriprov.

Nästa moment var grooming som genomfördes på körhästarna nere vid körstallet. Körhästarna uppskattade att bli ompysslade och alla blev blanka och fina med både knoppar och svansfläta.
Bedömningen av groomingen gjordes ute på stallplan i härligt solsken framför domarna Anette Sånesson och Josefine Tinglöf.
När groomingen var avklarad var det dags för löshoppningsbedömningen som genomfördes i lilla ridhuset tillsammans med hoppdomare Mikael Nolin. 5 hästar visades där de 3 sista hästarna bedömdes i tystnad av eleverna.

Efter lunch var det dags för exteriör- och gångartsbedömningen som genomfördes i stora ridhuset tillsammans med SWB-domaren Anki Karlsson.
Eleverna fick se 4 hästar varav 3 hästar bedömdes i tystnad av eleverna. Samtliga hästar visades upp snyggt och prydligt av elever från Flyinges program Beridarprogrammet. Dessa hästar användes sedan även till det sista momentet för dagen, visa häst vid hand.
Domare Josefine Tinglöf bedömde samtliga elever i det sista momentet innan alla elever samlades i ridhuset för att med spänning vänta på ett resultat och prisutdelning!

Vi på Ung SWB vill säga ett stort TACK till alla deltagande elever, till alla peppande lärare och till Flyinge för lånet av anläggning, hästar och elever till hjälp för att genomföra denna roliga dag! Vi vill även säga ett stort TACK till vår sponsor HÖÖKS som sponsrade finalen med fina priser och goodiebags till alla elever!

Nedan hittar ni både lagresultat och individuella placeringar från finalen på Flyinge:

Individuella priser

Häst vid hand
1. Magdalena Larsson, Segragymnasiet
2. Tilde Jonsson, Bollerup Lag 1
3. Josefin Olsson, Strömma Naturbrukscentrum

Löshoppningsbedömning
1. Josefin Olsson, Strömma Naturbrukscentrum
2. Therese Ödling, Bollerup Lag 2
3. Elin Flemström, Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Exteriör- och gångartsbedömning
1. Therese Ödling, Bollerup Lag 2
2. Julia Hansson, Sveriges Ridgymnasium Flyinge Lag 2
3. Rebecca Dahlén, Sveriges Ridgymnasium Flyinge Lag 1

Totalt
1. Therese Ödling, Bollerup Lag 2
2. Alice Erlandsson, Bollerup, Lag 1
3. Stina Johansson, Bollerup Lag 2

Lagpriser

Grooming: Bollerup Lag 2

Häst vid hand
1. Segragymnasiet
2. Bollerup, Lag 2
3. Bollerup, Lag 1

Löshoppningsbedömning
1. SRG Kungsbacka
2. Bollerup, Lag 2
3. SRG Flyinge, Lag 2

Exteriör- och gångartsbedömning
1. Bollerup, Lag 2
2. SRG Flyinge, Lag 2
3. Bollerup, Lag 1

Totalt
1. Bollerup, Lag 1
2. Bollerup, Lag 2
3. Segragymnasiet

Alla rätt på teoriprovet:
Johanna Forsmark, Isabelle Ekström, Rebecka Bojsen, Alice Erlandsson, Tilde Jonsson, Maja Carlén, Sophie Gustafsson, Thea Svensson, Therese Ödling, Stina Johansson, Andrea Lindahl, Elvira Ahlström, Lovisa Svärd, Ida Gustafsson Jensen, Rebecca Dahlén, Julia Hansson, Vanja Sjöstrand, Ebba Henriksson, Klara Vaara Santonen.