Varje år delar SWB tillsammans med Agria Djurförsäkringar ut ett Ung SWB-stipendium till en ungdom som är aktiv i en regional förening och som har varit delaktig och engagerad i ett unghästtest eller en fölbedömning under året. SWBs regionala föreningar nominerar den ungdom i föreningen som de tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt engagemang och arbete.
Vi vill därmed presentera vinnaren av Agrias Ung SWB-stipendium 2020 som heter Wilma Martinsson!
Wilma är 20 år gammal och har ett stort intresse för avel och utbildning av unga hästar och har varit mycket delaktig och engagerad i SWB Örebros unghästtester och fölbedömningar.

 

Vem är Wilma Martinsson?

– Wilma heter jag, fyller snart 21 år och bor i Örebro. Haft häst i familjen sen jag föddes och alltid varit intresserad av hästar och ridning. Driver idag ett eget företag, WarM Bucket, samt jobbar på Eklunda Stuteri. Där jobbar jag främst under somrarna när det är seminsäsong. Har två egna hästar som jag rider och tävlar dressyr på, samt en 3:åring som precis är inriden.

 

Hur börja ditt intresse för avel och unghästar?

– Mitt intresse för avel och unghästar började på riktigt när jag började jobba på Eklunda för ett par år sen. Det är verkligen intressant med allt ifrån hingstval till att se den unga hästen växa upp och så småningom bli ridhäst. Det finns otroligt mycket att lära sig och det blir verkligen bara roligare och roligare att jobba med detta.

 

Hur tänker du på framtiden?

– Just nu går jag bland annat Seminassistent kursen. Jag hoppas det blir en någorlunda vanlig seminsäsong i år trots alla virus, så jag kan jobba på seminstation (Eklunda) och få använda det jag lärt mig av seminassistentkursen lite mer i praktiken. Sen skulle jag vilja testa på att vara uppfödare också och vara med på den resan. Jag måste bara hitta ett sto först, jag har bara valacker hemma och de är lite svåra att avla på 😆 Vidare hoppas jag kunna fortsätta utveckla både mig själv och min verksamhet inom avel och unghästar, jag tycker som sagt att det är väldigt roligt!

 

Vi gratulerar Wilma som erhåller ett stipendium på 2500 kr för sin positiva inställning och sitt stora engagemang och vilja att utvecklas inom hästbranschen.