Då är vår andra träff med HUL, Hästnäringens unga ledare, genomförd. Vi har verkligen lärt känna varandra bra på så kort tid, och nu känns det som att alla är avslappnade med varandra och stämningen var på topp under hela träffen. Den här gången träffades vi på Wången uppe i norr, en anläggning som är inriktad på travsporten.

Träffen började måndagsmorgonen med att Cattis Olsén från Marinda pratade om bland annat kommunikation i ledarskapet. Viktigast att ha med sig enligt mig var ledfraserna ’Varmt hjärta och glada ögon’, ’Allt finns inuti dig’ samt att man ska undvika att tänka ’inte’ och ha inte-fri tid. Efter föreläsningen gjorde vi flera praktiska övningar som att träna på att lyssna och göra en personlig analys av det egna ledarskapet. Vi fick lära oss om en modell som kallas NÖHRA som innebär att all utveckling har en rörelse samt att det finns flera olika framgångsnycklar och superkrafter för att bli en bra ledare.

Måndagskvällen avslutades med en helt fantastisk rundtur på Wången följt av Kubb ute i kvällssolen på gräsmattan.

Tisdagen började med en föreläsning av Gabriella Weijlid som pratade om hur man blir kreativ i sitt ledarskap. Vikten av att tänka nya tankar och göra nya saker belystes samtidigt som man som ledare hela tiden måste vara kritisk till sina handlingar. Karolina Lagerlund som arbetar på HNS pratade därefter om Hästsveriges organisationer. Dagen avslutades med valpmys följt av hemfärd ner mot Skåne.

Stort tack för en rolig och inspirerande helg!!! Jag tror att vi alla har lärt oss massor som vi kommer att ta med oss, både privat och i våra respektive organisationer.

/Rebecca via Ung SWB