Stipendiat av Gunnar Henrikssons minnesfond 2017

Varje år delar SWB ut ett stipendie ur Gunnar Henrikssons Minnesfond för att uppmuntra en Ung SWB medlem som har engagerat sig i föreningen och varit med och främjat hästnäringen. Stipendiet består av en minnesplakett och en summa på 5000 kronor.

I år går stipendiet till Rebecca Rostedt. Rebecca är 22 år och uppvuxen utanför Sävsjö i Småland. Idag pluggar hon till brandingenjör på Lunds Universitet och bor bara några mil ifrån Flyinge. Utöver studierna är hon tillsammans med sina föräldrar uppfödare av dressyrhästar i mindre skala. Hon har bland annat fått ett föl efter Benetton Dream och har nu även en fölunge efter Skovens Rafael.
Rebecca har inte varit medlem i Ung SWB så länge men har visat ett stort intresse för vårt arbete. Hon representerade bland annat Ung SWB under Young Breeders World Championships i Calgary, Kanada i somras där hon kom på en 9e plats totalt bland seniorerna. Rebecca har även ställt upp och representerat SWB i Falsterbos monter samt deltagit vid flertalet av Ung SWBs utbildningar och studiebesök. Utöver Ung SWBs aktiviteter är Rebecca med i vår nya Ungdomssektion och kommer vara ungdomsrepresentant i SWBs domarutskott.

Rebecca får priset som består av en minnesplakett och ett stipendium på 5000 kronor för sin positiva inställning, sitt engagemang i Ung SWB samt viljan att lära sig mer om avel och SWBs arbete.