Stipendiat av Gunnar Henrikssons minnesfond 2020

Varje år delar SWB ut ett stipendie ur Gunnar Henrikssons Minnesfond för att uppmuntra en Ung SWB medlem som har engagerat sig i föreningen och varit med och främjat hästnäringen. Stipendiet består av en minnesplakett och en summa på 5000 kronor.

I år går stipendiet till Thea Karlsson. Thea är 20 år gammal och bor utanför Tomelilla i Skåne där hon jobbar som beridare. Idag har Thea två egna hästar, en sjuåring e. Dalwhinnie och en ettåring e. Cabachon.

Theas engagemang i Ung SWB är stort sedan flera år tillbaka, hon har bland annat representerat Sverige och SWB vid Young Breeders VM väldigt framgångsrikt både 2017 i Kanada och 2019 i Österrike. Utöver det sitter Thea med som ledamot i ungdomssektionen, hon ställer flitigt upp vid SWB:s evenemang och ingår sedan 2019 i HNS, Hästnäringens Nationella Stiftelses, ledarskapsprogram ”Hästnäringens Unga Ledare”.

Med sitt enorma engagemang, positiva inställning och brinnande intresse för hästar och avel tilldelas Thea Gunnar Henrikssons Minnesfond år 2020. Thea är en stor tillgång inom SWB och vi önskar henne all lycka inför framtida utmaningar.