Månadens medlem, Mirella Larsson

Mitt namn är Mirella Larsson och jag är 14 år gammal och bor i Göteborg . Jag har alltid tyckt om hästar och började på ridskola när jag var fem år.
När jag var åtta år hyrde vi en ponny på ridskolan och det har jag fortsatt göra fram tills 2019, då vi köpte min första egna häst, Famouz. Hon var då ett år gammal när vi köpte henne och nu är hon tre år. Hon är en SWB efter Fürst Jazz och är i år betäckt med Sir Donnerhall.
Fölet kommer jag själv inte att äga utan min tränare kommer göra det eftersom hon har fått ”låna magen” på Famouz. Det var även min tränare som jag köpte Famouz av och som jag har fått all hjälp av kring inridningen, hantering mm.

Jag fastnade för avel och föl eftersom det alltid har funnits föl på ridskolan och vi har alltid fått vara med kring fölen. Intresset har bara växt sedan vi köpte Famouz och i framtiden vill jag gärna ta ett eget föl på henne.
I framtiden vill jag även gå beridarpogrammet på Flyinge och komma ut på lite tävlingar med Famouz.

 

Mirella Larsson och Famouz.