Månadens medlem, Michelle Nilsson

Mitt namn är Michelle Nilsson, jag är 25 år gammal och kommer från Ystad. Jag driver eget företag där jag utbildar hästar och ryttare i dressyr och driver även ett inackorderingsstall. Min tävlingskarriär började på hoppbanan när jag var 6 år gammal. Jag tävlade på ponny upp till 120cm, och två veckor efter debuten i MsvB i hoppning debuterade jag nationell dressyr med samma ponny. Min fantastiska ponny och jag kvalade till SM i dressyr, och då lbestämde jag mig för att lägga hoppningen på hyllan. Tre stycken SM på ponny hann jag med innan jag gick över till storhäst och hann då även med två stycken SM som Young Rider.

Jag har faktiskt egentligen aldrig fött upp en häst, men var med och bestämde hingst till ett av mina gamla tävlingsston Tindra QRE (Topaasch – Solos Carex). Jag och QRE Dressagebreeder, som skulle betäcka Tindra, bestämde oss för Skovens Rafael och det blev ganska bra! 2017 föddes Silentio QRE, och när han var 2 dagar gammal bestämdes det att han skulle bli min framtida tävlingshäst. Vi visade honom som föl på Bollerup samma år och där vann han på över 87% och gick vidare till Championatet i Flyinge. Jag hade aldrig visat föl tidigare och tyckte mest att det var en kul grej att åka till championatet och visa upp vårt fina föl. Silentio travade runt där inne i ringen som han aldrig hade gjort något annat, och vann hela championatet!

Efter att Silentio vunnit alltihopa fick jag nys om Ung SWB Championat, en tävling som Unga SWBare kan delta i om man har visat eller äger ett föl eller en unghäst som har visats på SWBs unghästtester. Jag bestämde mig för att vara med i tävlingen och SIlentio och jag vann även det championatet! Prisutdelningen var under Breeders Trophy på Flyinge inför fulla läktare, precis innan testridningen av de 4-åriga dressyrhästarna. Man kan väl säga att jag var rätt så nervös – jag skulle nämligen rida en av 4-åringarna i finalen – Darin! Samma år som SIlentio föddes fick jag nämligen möjligheten att visa fantastiska Darin (Dalwhinnie-Schwardroneur uppfödare och ägare: Annica Wahlman) på unghästtest för 4-åriga hästar. Han fick 80% i gångartsdelen och kvalade till Breeders Trophy. Väl på Breeders red vi semifinal utan några större tankar på final, men 82% och en 7e plats blev det, och vidare till final! I finalen blev han testriden av, enligt mig, världens bästa ryttare Charlotte Dujardin, och fick där 8,5 8,5. 7e plats totalt blev det på Breeders 2017, något som jag aldrig kommer glömma! Förra året, 2018, kvalade vi till Breeders på de två första starterna vi gjorde i 5-årsklasserna. Vi var även nominerade till Unghäst-VM i Ermelo, men det räckte tyvärr inte hela vägen dit. På Breeders blev det dock desto bättre! I semifinalen smällde vi till med personligt rekord, 82,4% och en 5e plats och i finalen blev det ännu bättre! Ännu ett personligt rekord på 84,6% vilket räckte till 3:e platsen! 

Både Silentio QRE och Darin är hästar som har kommit till mig via samarbeten med uppfödare. Utan dessa samarbeten hade jag aldrig fått ta del av min och Darins fantastiska resa eller vunnit fölchampionatet och Ung SWB Championat med Silentio QRE. SWBs uppfödare har varit så viktiga för mig och det vill jag dela med mig av. 

Nu kämpar jag vidare mot nya mål med både Darin, Silentio och de andra hästarna i stallet. Hårt arbete ger resultat – glöm inte det! 

Tack för mig och lycka till med alla fantastiska hästar! #swbsåklart