Young Breeder-VM 2015 i Storbritannien

VM-rapport från junioren Emmy Leander.

Young Breeder World Championships 2015 på Hartpury College – oförglömliga dagar! Efter 4 dagars vistelse i ”the very Great Britain” är jag och laget åter hemma på svensk mark.
Våra två lag har bestått av:

Juniorlaget: Emmy Leander, Fanny Markström, Ella Fasting och Victoria Josse.
Seniorlaget: Gabriella Lynghesd Agnes Mårs, Agnes Persson, Lisa Engman.

Till hjälp och support har vi haft våra grymma teamleaders, bästa Ann-Charlotte Cadier och Pepijn Ott. Vi har under dessa dagar tävlat i häst vid hand, exteriörbedömning, löshoppningsbedömning, grooming och teori – både individuellt och i lag. Totalt tävlade 66 juniorer och 75 seniorer, från 21 olika stamböcker/avelsföreningar och från 9 olika länder.

Vi har fått bo och tävla i en fantastisk miljö på Hartpury College (vi funderade faktiskt på att stanna kvar och plugga några år). Minst lika proffsigt anordnat som på Bollerup 2013, då Sverige/UngSWB anordnade VM. Förutom tävlandet har vi fått lära känna fler häst- och avelsintresserade ungdomar från hela världen, se och prata mycket häst, lära och erfara.

När alla tävlingsmoment var avklarade firades detta med en festmiddag och prisceremoni. Vi har nu en världsmästare i vårt juniorlag, nämligen min lagkamrat Fanny Markström som vann exteriörbedömningen! Så otroligt bra, bäst av alla! Heja Fanny!! Jag fick också ta emot en medalj, då jag också placerade mig i exteriörbedömningen – en 5:e plats!

Även vårt seniorlag fick ta emot priser –  Gabriella Lynghed kom på en 19:e plats i exteriörbedömningen, Agnes Mårs på en 19:e plats i höst vid hand och Agnes Persson hade 100% rätt på teoriprovet.

Och inte att förglömma (och det är vi ganska säkra på att de andra lagen inte kommer göra) –> vår cover på Måns Z ”Heroes” – ”We are the breeders” som gjorde succé i det stora ridhuset! Det resulterade i en bronspokal från ingen mindre än Carl Hester!

Vi åkte till VM glada, förväntansfulla och taggade, och åkte hem glada, nöjda, ganska trötta och taggade på att lägga en till växel inför kommande VM (då ska vi krossa tyskarna). Nu ska jag/vi ta alla chanser vi  får att se och bedöma hästar, medverka vid löshoppning, visa häst vid hand, plugga teori och grooma hästar som aldrig förr. För Sverige, för SWB, för Ung SWB och för framtidens hästar. Älska hästkraft!

/Emmy