SWBs ungdomssektion

Vad är SWBs ungdomssektion?
SWB har under de senaste två åren tagit ett stort steg framåt när det gäller ungdomsinflytandet. I SWB finns nu en aktiv ungdomsektion med upp till 10 platser. Ungdomssektionens ordförande sitter dessutom med i SWBs styrelse och i alla SWBs övriga utskott (avels-, marknads-, sto- och unghäst- och domarutskottet) representeras ungdomssektionen och Ung SWB av en person.

Vad gör ungdomssektionen?
Ungdomssektionens uppgifter är att planera och delta vid Ung SWBs aktiviteter och evenemang, fånga upp medlemmars önskemål och lägga fram förslag till SWBs styrelse, stötta sina regionala föreningar samt rapportera på sociala medier.

Mål för 2017
Under 2017 kommer fokus att ligga på att hitta en bättre struktur för utskottsarbetet och att öka kommunikationen, både i ungdomssektionen och mellan ungdomssektionen och medlemmarna. Arbetet kommer även fokusera på att få till rutiner för kontinuerlig rapportering från de styrelsemöten och utskottsmöten i SWB som våra ungdomar medverkar i. Flera av dem som sitter i ungdomssektionen blir under 2017 för gamla och därmed är ett mål för 2017 att hitta nya representanter i ungdomssektionen. Det finns därmed stora möjligheter för våra yngre medlemmar att engagera sig ännu mer i Ung SWBs arbete.

Ledamöter i ungdomssektionen

Gabriella Lynghed

 

Gabriella har varit aktiv inom Ung SWB sedan uppstarten och är ordförande i styrelsen för den nya ungdomssektionen, ungdomsrepresentant i SWBs styrelse samt ordförande i Österlens Hästvänner. För övrigt har hon tidigare tävlat medelsvår dressyr och lätta klasser hoppning och fälttävlan och även jobbat hos unghästutbildare. Just nu blir det inte så mycket tävlande eftersom jag bara har unghästar. Jag gick gymnasiet på Bollerup Naturbruksgymnasium och läser nu till civilingenjör inom teknisk nanovetenskap på LTH i Lund. Jag specialiserar mig inom nanobiomedicin och har även läst extra kurser inom genetik och genetisk analys.
Mejladress: gabby_ossi@hotmail.com

 

 

Rebecca Rostedt

 

Jag är uppvuxen utanför Sävsjö, mitt i de småländska skogarna. Sedan tre år tillbaka bor jag dock i Lund där jag läser till brandingenjör.  Tidigare har jag tävlat både i hoppning och dressyr samt visat på treårstest och ridit unghäst- och ungponnychampionat. Idag har jag ett dressyrsto (e: Uphill) som jag har tagit några föl på. Nu senast blev det en hingst efter Skovens Rafael. Avel har alltid varit ett stort intresse för mig men det var inte förrän i våras som jag aktivt tog kontakt med Ung SWB. Bättre sent än aldrig! Nu sitter jag med i SWBs ungdomssektion och är även representant i Domarutskottet.
Mejladress: rebeccarostedt@hotmail.com

Rebecka Lindqvist

Jag är en 22-årig hästtjej från Eslöv som läser fjärde året på veterinärprogrammet i Uppsala. Intresset för svensk avel ligger nära till hands då jag länge haft egna hästar från en mycket engagerad uppfödare och jag har nu tagit första steget mot egna SWB-uppfödningar. I grunden är jag fälttävlansryttare och har därför speciellt intresse för fälttävlansavel med alla dess utmaningar. Jag är tacksam för förtroendet att få vara en del av Ung SWB och ser mycket fram emot denna tid!

Representant i Sto- och unghästutskottet.
Mejladress: rebecka.lindqvist@live.com

 

Malin Larsson

Malin Larssons foto.

21 år, Falköping. Jag jobbar till vardags i skogen med manuell huggning samt utkörning med häst. Uppvuxen i en hästfamilj som bedriver kallblods avel, därav avelsintresset. Har ett stort intresse för unghästar och sysslar sedan 3 år tillbaka enbart med avel. När jag inte är i skogen eller fixar med hästarna så är fotografi ett stort intresse.
Mejladress: mlarssonn@outlook.com

Katarina Karlsson

Jag är 23 år gammal och studerar till Husdjursagronom på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Drömmer om att jobba som rådgivare inom foder eller avel efter examen. Förutom att studera och spendera tid i stallet så är jag djurskötare vid Veterinärmedicinskt- och Husdjursvetenskapligt Centrum, annonsansvarig vid Ultuna studentkår och driver en av SLU’s studentbloggar. Är medlem i ungdomsutskottet sedan 2017.
Mejladress: kattizx@hotmail.com

Ella Fasting

Ella Fasting är 18 år och kommer ursprungligen från Gävle. Ella tog studenten i våras från Strömsholms Ridsportgymnasium och arbetar nu hos Jan Meves i Tyskland. Hon är aktiv i SWBs ungdomssektion sedan 2016 och brinner för avel och upppfödning.
Mejladress: ellafasting98@gmail.com

 

Cecilia Nilsson

 

Jag bor på en gård utanför Skurup i södra Skåne tillsammans med fem hästar och några katter. Förutom att hålla på med hästarna och gården så studerar jag på distans och jobbar extra vid sidan om.  Mitt intresse för avel började för ungefär fem år sedan och jag har sedan dess fått två uppfödningar.

Mejladress: cecilia.82129@telia.com

Jennifer Hillbe

Mer information kommer