Under Breeders Trophy träffades Ung SWB på Flyinge för att titta på SWBs främsta unghästar, dela erfarenheter och diskutera. Både nya och gamla medlemmar deltog i träffen och humöret var på topp från början till slut. VI var hela 18 stycken som var med och dagen bjöd på massor av matnyttiga erfarenheter.

Vi började lördagen med läktarguidning där Niklas Roslund och Jan-Ove Olsson delade med sig av sin ovärderliga kunskap. Det här med läktarguidning ger verkligen en extra krydda som åskådare och vi fick möjligheten att lära oss mer om både hästarnas stammar och bakgrund.

Lunchen intogs i Flyinges aula där otroligt framgångsrika uppfödaren Emmy De Jeu föreläste för oss. Hon bjöd Ung SWB-deltagarna på både skratt och matnyttiga tips om hur du lyckas som uppfödare. I ett svagt ögonblick bjöd hon även över Ung SWB till Holland på ett besök, något  som vi kanske tar tillvara på så småningom. Stort tack till Dan Nordenberg, Acta, som gjorde det möjligt för oss att få träffa Emmy!

Efter en god lunch gick vi i gemensam trupp tillbaka till Stora RIdhuset för fortsatt läktarguidning tillsammans med Niklas och Jan-Ove. Efter några kunskapsinhämtande timmar på läktaren var det sedan dags för veckans höjdpunkt – Charlotte Dujardin! Som tidigare år var hon en riktig inspirationsbomb och jag tror ingen i publiken kommer att glömma hennes ritt på Springbank II VH. Hon är verkligen en ödmjuk och pedagogisk ryttare – någon att inspireras av!

Dagen avslutades med obligatoriskt eftersnack och härligt häng i Flyinges aula. I år bytte vi dock ut pizzan mot chokladbollar.

För att sammanfatta helgen med ett ord; Lyckat! Stort tack till alla som var med och jag hoppas att vi ses snart igen.

/Josefine, Ung SWB

 

Emmy De Jeu poserar med Ung SWB-gänget!